Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 05. 11:49, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Árvíz mellé jön a felhőszakadás?

Árvíz mellé jön a felhőszakadás?

A várható felhőszakadás miatt a korábban jelzetthez képest még több megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára.

Míg a keddi előrejelzés szerint még hat megye - Bács-Kiskun, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest -, valamint a főváros területére jeleztek felhőszakadást, szerdán már Budapest mellett kilenc megyére adták ki a figyelmeztetést. E szerint jelenleg elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a felsoroltakon kívül még Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér és Tolna megyében. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt több 25-30 milliméternyi csapadék hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott szöveges figyelmeztetésében azt írta: szerdán legnagyobb valószínűséggel az Északi-középhegység térségében és a Duna vonalán, a Duna-Tisza köze térségében számíthatunk elszórtan zivatarokra, amelyet kis területen felhőszakadás, akár viharos erősségű szél kísérhet. Az éjszakai órákban északkeleten alakulhat ki néhol zivatar intenzív csapadék kíséretében.

Csütörtökön az országban elszórtan alakulhatnak ki zivatarok, amelyekhez néhol felhőszakadás, erős szél és kisebb méretű jég társulhat - írta a meteorológia.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.