Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Május 31. 08:02, szombat | Helyi
Forrás: MTI/fotó: hidlap.hu

Átadták a fekete-hegyi kulcsosházat és a kisirtási menedékházat

Átadták a fekete-hegyi kulcsosházat és a kisirtási menedékházat

Korszerűsítették és bővítették a fekete-hegyi kulcsosházat a Pilisben, és a kisirtási menedékházat a Börzsönyben, a felújított turista-szálláshelyeket pénteken adták át, tájékoztatta a Pilisi Parkerdő szóvivője az MTI-t.

Lomniczi Gergely elmondta, hogy a Pilisszentlélek és Kesztölc között található fekete-hegyi kulcsosház felújítását és korszerűsítését a Pilisi Parkerdő Zrt. mintegy 25 millió forintból valósította meg. A munkák során kicserélték a tetőt, felújították a kéményt, szigetelték a falakat, az épület új bútorzatot is kapott. Az elektromos áramot napkollektorok és napenergia, illetve egy aggregátor biztosítja.

Átadták a fekete-hegyi kulcsosházat és a kisirtási menedékházat

A Börzsönyben található kisirtáspusztai hegyi menedékház felújítását az Ipoly Erdő Zrt. 2013-ban kezdte el turisztikai beruházási programjának keretében. A felújítással 38 újabb szálláshely jött létre. Az eredeti régi kőépületeket teljesen felújították, biztosított az áramellátás, elkészült a víz-, a fűtés- és a szennyvízrendszer.

Az állami erdőgazdaságok 2013-14-ben mintegy négymilliárd forintot fordítanak közjóléti, turisztikai beruházásokra. A Pilisi Parkerdő Zrt. és az Ipoly Erdő Zrt. területein 2013-ban és 2014-ben a fejlesztések eredményeként mintegy 300 millió forintos beruházással összesen 150 férőhellyel gyarapodott a klasszikus bakancsos turisztikai szálláshely-kapacitás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT