Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2019. Szeptember 06. 08:02, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotók: facebook/Romanek Etelka

Átadták a József Attila iskola megújult tornacsarnokát és öltözőit

Átadták a József Attila iskola megújult tornacsarnokát és öltözőit

Több felújításon is átesett az elmúlt években az 1984-ben épült József Attila Általános Iskola, mely most új tornacsarnokát és a hozzá tartozó felújított öltözőit ünnepelhette csütörtökön.

Az ünnepélyes átadón Maárné Harcsa Szilvia igazgató elmondta, a 35 éves tornaterem sok ezer diák testnevelés óráit szolgálta már. A csarnok az önkormányzat támogatásával és a Magyar Kézilabda Szövetség pályázati lehetőségének köszönhetően újult meg. A szövetség és az önkormányzat összesen 114 millió forinttal járult hozzá a kivitelezéshez. A tornaterem mellett az öltözőket és a vizesblokkokat is korszerűsítették.

Romanek Etelka polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy az új tornacsarnok átadó ünnepsége azt is jelenti, hogy Esztergom ismét gyarapodott, ahogy az elmúlt öt évben számos alkalommal, amit a jó pár oktatási, illetve sportintézmények felújítási avató ünnepségei is bizonyítanak.

Völner Pál országgyűlési képviselő az ünnepségen kiemelte köszöntőjében az Esztergomban történtek elmúlt öt évbeli fejlesztéseket, a különböző iskolák, óvodák, közterületek, sportlétesítmények felújításait.

Hernádi Ádám, Esztergom turisztikai fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa, mint egykori József Attila iskolás diák is szólt az átadón. Mint kifejtette: egy város fejlesztése nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyermekeknek is, a gyermekekről, a jövő generációjáról szól. Felhívta a figyelmet arra is, hogy összefogással most egy kiemelten fontos szakági program valósult meg.

Az ünnepség zárásaként a felszólalók átvágták a nemzetiszínű szalagot, majd az iskola diákjai bemutatót tartottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban