Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Augusztus 31. 16:01, hétfő | Helyi
Forrás: mti/fotók: MTI/Máthé Zoltán

Átadták az egykori kollégiumból lett Adalbert Hotel Szent Tamást

Átadták az egykori kollégiumból lett Adalbert Hotel Szent Tamást

Esztergomban hétfőn átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát:

a Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola egykori kollégiumából 56 szobát alakítottak ki 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatással.

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, az elmúlt időszakban megkezdődött a Bazilika több évre tervezett felújítása, megújult a Szent Anna-templom és ebbe a sorba illeszkedik az Adalbert Hotel új szárnyának kialakítása.



Soltész Miklós kiemelte, az ingatlan kiszolgálja majd a 2021 szeptemberében zajló Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjait is.

Az épületet rövid szertartás keretében megáldotta Erdő Péter bíboros, prímás, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseke.

Kovács Viktória, a Szent Adalbert Központ igazgatója elmondta, a hotel Szent Tamásról elnevezett szárnya háromcsillagos minősítéssel üzemel. Az épületben egyszerre 110 vendéget fogadhatnak 56 szobában.

A szobák közül 13 egyágyas, 36 kétágyas, továbbá 6 apartman és egy kétlégterű, családi lakosztály található benne. A hotel másik épületrészében 38 szoba található, 80 férőhellyel.

A modern, letisztult külső és belső térrel rendelkező épület kielégíti az üzleti vagy szabadidős céllal Esztergomba érkező látogatók igényeit.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye beruházásában megvalósult fejlesztés teljes költsége meghaladta az 1,2 milliárd forintot, melyet több állami támogatásból finanszíroztak - ismertette Kovács Viktória.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.