Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2014. Augusztus 14. 13:56, csütörtök | Sport
Forrás: ITE - fotó: MTI

Átadták az új FTC Stadiont, valóban csodastadion?

Átadták az új FTC Stadiont, valóban csodastadion?

Vasárnap a 2012-es Bajnokok Ligája győztes angol Chelsea elleni nyitómérkőzéssel adták át az új Fradi-stadiont, mely 22 ezer férőhellyel rendelkezik és 14 hónap alatt készült el. Így vált a jelenlegi Európa legkorszerűbb stadionjává.

A felcsúti Pancho Aréna és a debreceni Nagyerdei Stadion után elkészült az FTC Stadion is, hivatalos nevén a Groupama Aréna. A Stadion ünnepélyes megnyitóját augusztus 10-én tartották, melyen ünnepi beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök, Fürjes Balázs kormánybiztos és Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. A megnyitó után a gálamérkőzés következett, melyen az első félidő végén még a Ferencváros vezetett, ám később a vendégek 2-1-re módosították az eredményt.

A legmodernebb és a legszebb stadion?
Több tudósításban lehetett hallani, hogy ez a stadion Európa legmodernebb stadionja, sőt az is elhangzott, hogy ez a legszebb sportaréna. A tervek szerint a stadionban nem csak sportesemények lesznek megtartva, hanem kulturális rendezvények, konferenciák is. A stadion építésekor a legmodernebb, nemzetközi színvonalú technológiát alkalmazták, melyek a következők:

- hangerősség-mérőkkel folyamatosan mérik a szurkolók hangerejét, és azt a két nagy LED kijelzőn megjelenítik

- Tracab Online mérkőzéselemző rendszer: a szakmai stáb munkáját segítve a rendszer a legapróbb részletekig elemzi a játékosok teljesítményét

- Goal Control kamerarendszer: a kamerarendszer 4 mm-es pontossággal érzékeli, ha a labda áthalad a gólvonalon, majd ezt a játékvezető speciális karórájára továbbítja

- Szurkolói kártya a belépéskor: a szurkolói kártya minden szurkolónak kötelező

- Okostelefon-applikációk: mind iOS, mind Android telefonokra elérhetők lesznek a stadion-applikációk, melyek segítséget nyújtanak a stadion használatához (pl. megközelíthetőség, a büféből történő ételrendelés, előzetes jegyvásárlás, naptár az elkövetkező eseményekhez). Emellett készül az FTC-klub saját applikációja, melyen minden elérhető lesz, ami a klub életében fontos és érdekes. A harmadik alkalmazás a Múzeum tárlatán vezeti végig az érdeklődőket. Továbbá lehet majd sms-eket küldeni a két nagy kivetítőre a mérkőzések alatt, különféle játékokra, sportfogadásra, stb.

Átadták az új FTC Stadiont, valóban csodastadion?

- Talán a legvitatottabb eleme a stadionnak a beléptetés módja, mely ún, vénaszkenner segítségével fog történni. A szurkolók kezét kétszer átvilágítják a regisztráció irodában, és az adatok rákerülnek a szurkolói kártyára, és ezt minden belépés előtt ellenőrzik. A beléptető rendszer tehát biometrikus adatkezelés alkalmaz, a vénaszenzor újítása az ujjlenyomattal szemben, hogy nem reprodukálható, nem másolható, és 5 millió ponton azonosítja a kéz vénatérképét nagyon rövid idő alatt. A használat során nem hagy nyomot, éppen ezért nem alkalmas titkos adatgyűjtésre.

- Cashless, vagyis készpénzkímélő fizetés: a Stadionban kizárólag a szurkolói kártyára feltöltött összeggel lehet fizetni a szolgáltatásokért, mely gyors, egyszerű és biztonságos. A kártya egyenlegét banki átutalással, online felületen vagy bankkártyával lehet feltölteni, ám lehetőség van a Stadionnál elhelyezett automaták segítségével vagy hosstessek közreműködésével is feltölteni.

- A hazai vezérszurkoló részére mikrofont telepítettek, mely bele van kötve a hangosítási rendszerbe.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 19:26, hétfő | Sport

Lépj a legendás elődök útjára!

A harmadik évében járó Hybrid RX Team egyik autója felszabadult a Nyirádi OB futamra 2022.07.16-17-re.

2022. Július 01. 09:41, péntek | Sport

Ezüstérem a Fuglaui rallycross katlanban

Karalyos Marci az elmúlt hétvégén újra felöltötte a versenyoverálját, és nyolc kategóriatársával rajthoz állt a Fuglauban megrendezett Magyar Rallycross OB és Osztrák OB futamán.

2022. Június 30. 10:21, csütörtök | Sport

Megint pech!

Ismét nem volt szerencsés versenyünk a Rallyecross OB fuglaui fordulójában, mivel Benyó Máté Ford Supercarja olyan módon sérült az elődöntőben, hogy a döntőben nem tudott érdemben részt venni.

2022. Június 29. 20:08, szerda | Sport

Egy dobogó szépíti meg a Korda Racing ausztriai versenyhétvégéjét

Ahogy Pécsett, úgy az elmúlt hétvégén folytatódó 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokságon, az osztrák Fuglauban sem fogadta kegyeibe a sors a Korda Racing csapatát.