Városlista
2023. december 1, péntek - Elza

Hírek

2017. Szeptember 06. 09:49, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Átkerül a Bazilika, a Várhegy, de még a Mária Valéria híd is a vasútállomáshoz

Átkerül a Bazilika, a Várhegy, de még a Mária Valéria híd is a vasútállomáshoz

Bazilika, Várhegy, Szent Anna-plébániatemplom, Mária Valéria híd, Szent Tamáshegy - mind a vasútállomásra költöznek. Pontosabban...

Zajvédő falakat állít a kivitelező az önkormányzat javaslatára az Intermodális Csomópontnál. A zajárnyékoló falakon a városvezetés ötlete alapján jellegzetes esztergomi városképi sziluettek – Bazilika, Várhegy, Szent Anna-plébániatemplom, Mária Valéria híd, Szent Tamáshegy – kerülnek.

A vasútállomás és a Virágos utca közötti gyalogosátjáró esetében pedig mindkét oldalon átlátszó megjelenésű, kettő-kettő plexi anyagú elem beépítését javasolja az önkormányzat a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek.

Fotón: a leendő állomás-csomópont látványterve

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.