Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. December 02. 15:40, péntek | Belföld
Forrás: mti

Átlagosan hatezer forintot spóroltak a biztosítót váltó ügyfelek

Átlagosan hatezer forintot spóroltak a biztosítót váltó ügyfelek

A január elsejei évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkező autósok csupán 6-7 százaléka döntött biztosítóváltás mellett,

ők viszont a megajánlott árak alapján átlagosan szerződésenként 6 ezer forintot spóroltak - derül ki a Netrisk.hu online biztosításközvetítő portál pénteken közzétett összegzéséből.

A rendelkezésre álló adatok szerint a december elsejei határidőig a korábbi becslésnek megfelelő számú, mintegy 120 ezer felmondás érkezhetett be a biztosítókhoz.

A felmondások nyomán megkötött új szerződések baleseti adó nélküli átlagdíja évi 15 600 forint volt, ami 14 százalékkal haladja meg a tavalyi hasonló időszakban mért 13 700 forintos mértéket. Az új szerződések 67 százalékán három biztosító, a K&H, az Union és a Groupama osztozott.

A portál emlékeztetett: az új biztosítási szerződések megkötésére december 31-ig van mód, amit a tapasztalatok szerint általában az autósok 5-6 százaléka hagy decemberre.

A közlemény idézi Sebestyén Lászlót, a Netrisk.hu vezérigazgatóját, aki arra hívta fel a figyelmet a folytonos kötelező biztosítási fedezet érdekében két dologra érdemes figyelni: egyrészt az ügyfeleknek év végéig szerződniük kell valamelyik biztosítóval, másrészt 2017. március 1-jéig rendezniük kell esedékes díjrészletüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő