Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. December 19. 10:26, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Átverte a rendőröket, most jelentős bírságot fizethet

Átverte a rendőröket, most jelentős bírságot fizethet

Hamis vád miatt ítélt el egy férfit az esztergomi bíróság a minap.

Az Esztergomi Járási Ügyészség hamis vád vétsége miatt indult ügyben bíróság elé állította azt a férfit, akit a járőrök 2019. augusztus 17-én 15 óra 20 perckor Kesztölcön kocsival igazoltattak.

A rendőri intézkedés során a vádlott valótlanul azt állította a vele szemben intézkedő rendőrjárőröknek, hogy az általa vezetett – és érvényes kötelező gépjármű felelősségbiztosítással nem rendelkező – személykocsi egy másik férfi tulajdonát képezi, amelyet a későbbiekben ő maga meg kíván vásárolni – közölte az ügyészség.

A vádlott által a jármű tulajdonjogára vonatkozó valótlan állítása alapján az intézkedő rendőrjárőrök a másik férfival szemben szabálysértési eljárás lefolytatását kezdeményezték az érvényes kötelező gépjármű felelősségbiztosítás hiánya miatt.

A szabálysértési eljárásban ezt a férfit közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt 60 ezer forint pénzbírsággal sújtotta, amelyre a marasztalt férfi a meghallgatását kérte, ennek során előadta, hogy a kocsi tulajdonjogát 2018. június 3-án átruházta a vádlottra. Erre tekintettel a szabálysértési hatóság a vétlen férfival szemben a szabálysértési eljárást megszüntette.

A vádlott végül elismerte, hogy az autót 2018. június 3-án megvásárolta, anyagi helyzete miatt azonban annak tulajdonjog átírását nem kezdeményezte.

A bíróság most hamis vád vétsége miatt a vádlottat 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, a határozat a kihirdetését követően jogerőssé vált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT