Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Június 03. 09:52, szerda | Helyi
Forrás: lvp - MTI/NIF

Augusztus 20-tól teljes vonalon jár az esztergomi vonat

Augusztus 20-tól teljes vonalon jár az esztergomi vonat

Augusztus 20-tól próbaüzemben, de már normál menetrendben, teljes vonalon közlekedhetnek a vonatok Esztergom és a Nyugati pályaudvar között.

Mondta Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-nek.

Az északi vasúti Duna-híd és Pilisvörösvár közötti szakaszon elkészült a 14,3 kilométeres a vasúti pálya, a befejező munkálatokat végzi a kivitelező. A szakaszon lévő állomások és megállóhelyek felújítása, építése, valamint a biztosítóberendezések telepítése és az utastájékoztató berendezések kiépítése után kezdődhet meg a rendszer élesztése és tesztelése. A tesztek sikeres befejezését, a biztonságos működés igazolását követően indulhat meg a próbaüzem - fejtette ki.

Jelenleg a peronokat, perontetőket építik Aquincumban, az Aranyvölgyi megállóhelyen, Ürömön, Solymár állomáson, Szélhegy megállóhelyen és Vörösvárbánya megállóhelyen. Épülnek a P+R parkolók Óbudán, Ürömön, Solymáron, Szélhegynél, Vörösvárbányán és Pilisvörösváron. Solymáron, Pilisvörösváron és Piliscsabán az állomásépületek felújítása is folyamatban van.

Loppert Dániel közölte azt is, hogy a 10-es úton az ürömi körforgalom építése miatt kialakult napi torlódások és dugók miatt a NIF Zrt. még a körforgalom végleges elkészülte előtt, június 20-tól megnyitja a körforgalom mindkét ívét a közlekedők előtt.

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta, hogy mind az ürömi körforgalom, mind a vasúti pálya korszerűsítése, új megállóhelyek kialakítása, a ráhordási feltételek javítása, továbbá autós és kerékpár parkolók létesítése több évtizedes elmaradást pótol a térségben lakók számára.

A beruházás 85 százalékos uniós és 15 százalékos hazai forrás felhasználásával valósul meg, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában.

Korábbi cikk:
Még többet késik a teljes vasútvonal megnyitása

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.