Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2023. Május 15. 11:45, hétfő | Helyi
Forrás: Montágh Imre Iskola ,Erős Gábor hivatalos oldala , \"Fokról-Fokra \"Alapítvány

Autizmussal élő, sérült gyermekek léptek fel az esztergomi táncfesztiválon

Autizmussal élő, sérült gyermekek léptek fel az esztergomi táncfesztiválon

"...Tánc közben az lehetsz, ami csak lenni akarsz abban a pillanatban..."

Május 12-én, pénteken rendezték meg az esztergomi Montágh iskolában a „Táncolj, Álmodj, Nézd, Csináld!” Táncfesztivált az autizmussal élő, halmozottan sérült gyermekek számára.

A fesztiválon számos megyei oktatási-nevelési intézmény vett részt, többek között a kömlődi, oroszlányi, tatai és tatabányai speciális intézmények fogyatékkal élő fiataljai, a Margaréta Napközi Esztergom, a KEMISZI Fogyatékosok Otthona Tokodaltáró, valamint a rendezvény házigazdája az Esztergomi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulói és fiataljai, illetve a Carmen TSE speciális csoportjának tagjai.

A lelkes fiatalokat, szervezőket és a felkészítő gyógypedagógusokat Erős Gábor, térségünk országgyűlési képviselője, Steindl Balázs Esztergom alpolgármestere és Bodrogai Tibor intézményvezető köszöntötte.

A fergeteges, vidám hangú rendezvény szakmai zsűrije elismerően nyilatkozott a szervezésről, a produkciókról, a lelkes résztvevő fiatalokról:

„…Amikor ott ültem semmi másra nem tudtam koncentrálni, csak arra, hogy CSODÁT látok, példaértékű pedagógusokat, önfeledten táncoló, csillogó tekintetű EMBEREKET!” – írta Túri Lajos Péter a közösségi oldalán. Maronka Csilla pedig a következőképpen fogalmazott: „A Montágh iskolában ismét tanúja lehettem a Csodának!!!”

A Táncfesztivál program a „Fokról-Fokra” Alapítvány nyertes pályázatával valósult meg a Pro Filii Alapítvány közel 3 milliós támogatásával.

A „Fokról-Fokra” a Fogyatékos Gyermekek Neveléséért és Oktatásáért Alapítvány kuratóriuma köszöni a támogatást, a szervezőknek a felkészítő munkát, valamint Velenczei Melinda gyógypedagógus programfelelős közreműködését.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:58, kedd | Helyi

OLASZ ÁGNES FOTOGRÁFUS FALUSI ÉLETKÉPEI ESZTERGOMBAN

2023. június 3-án, 16:00 órakor nyitja meg Olasz Ágnes fotográfus kiállítását az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Helyi

A TESCO-s pályázat tavaszi fordulóját a Montágh iskola nyerte

Köszönet a TESCO-nak ,köszönet a vásárlóknak!

2023. Május 22. 14:25, hétfő | Helyi

Keresik az Év Futó Fotóját!

Kezdő, haladó és hobbifutók jelentkezését is várják

2023. Május 22. 14:05, hétfő | Helyi

Rekordkísérlet a gyermeknapi horgászversenyen Esztergomban