Városlista
2024. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2023. Május 15. 11:45, hétfő | Helyi
Forrás: Montágh Imre Iskola ,Erős Gábor hivatalos oldala , \"Fokról-Fokra \"Alapítvány

Autizmussal élő, sérült gyermekek léptek fel az esztergomi táncfesztiválon

Autizmussal élő, sérült gyermekek léptek fel az esztergomi táncfesztiválon

"...Tánc közben az lehetsz, ami csak lenni akarsz abban a pillanatban..."

Május 12-én, pénteken rendezték meg az esztergomi Montágh iskolában a „Táncolj, Álmodj, Nézd, Csináld!” Táncfesztivált az autizmussal élő, halmozottan sérült gyermekek számára.

A fesztiválon számos megyei oktatási-nevelési intézmény vett részt, többek között a kömlődi, oroszlányi, tatai és tatabányai speciális intézmények fogyatékkal élő fiataljai, a Margaréta Napközi Esztergom, a KEMISZI Fogyatékosok Otthona Tokodaltáró, valamint a rendezvény házigazdája az Esztergomi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulói és fiataljai, illetve a Carmen TSE speciális csoportjának tagjai.

A lelkes fiatalokat, szervezőket és a felkészítő gyógypedagógusokat Erős Gábor, térségünk országgyűlési képviselője, Steindl Balázs Esztergom alpolgármestere és Bodrogai Tibor intézményvezető köszöntötte.

A fergeteges, vidám hangú rendezvény szakmai zsűrije elismerően nyilatkozott a szervezésről, a produkciókról, a lelkes résztvevő fiatalokról:

„…Amikor ott ültem semmi másra nem tudtam koncentrálni, csak arra, hogy CSODÁT látok, példaértékű pedagógusokat, önfeledten táncoló, csillogó tekintetű EMBEREKET!” – írta Túri Lajos Péter a közösségi oldalán. Maronka Csilla pedig a következőképpen fogalmazott: „A Montágh iskolában ismét tanúja lehettem a Csodának!!!”

A Táncfesztivál program a „Fokról-Fokra” Alapítvány nyertes pályázatával valósult meg a Pro Filii Alapítvány közel 3 milliós támogatásával.

A „Fokról-Fokra” a Fogyatékos Gyermekek Neveléséért és Oktatásáért Alapítvány kuratóriuma köszöni a támogatást, a szervezőknek a felkészítő munkát, valamint Velenczei Melinda gyógypedagógus programfelelős közreműködését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.