Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. December 11. 17:58, péntek | Helyi
Forrás: (x)

Autóbérlés a koronavírus-járvány idején

Autóbérlés a koronavírus-járvány idején

Autókölcsönzésre gondol a koronavírus-járvány idején? Összeszedtünk mindent, ami a járvány időszaka alatti autóbérlésről tudni kell.

Autókölcsönzésre gondol a koronavírus-járvány idején? Összeszedtünk mindent, ami a járvány időszaka alatti autóbérlésről tudni kell.

A koronavírus (COVID-19) és az ezzel összefüggésben hozott intézkedések okán számtalan autókölcsönző ideiglenes jelleggel bezárt. Éppen ezért ha autót bérelne, érdeklődjön telefonon vagy e-mail-en is, ne hagyatkozzon a bérlő cégek weboldalán található információkra, mert a gyakran naponta változó helyzet miatt nem biztos, hogy ott az aktuális információkat találja.

Ne hagyatkozzon a weboldalakon található sztenderd árakra

A bizonytalan gazdasági helyzetre a legtöbb cég rövidebb-hosszabb időn belül reagált, de eltérő árazási stratégiákat követhetnek. Ezért célszerű a weboldalakon található árakat feltételekkel fogadni és inkább telefonon vagy e-mail-ben érdeklődni az éppen aktuális kínálat és árak felől.

Kedvezményes ajánlatok speciális esetekre

A járványhelyzetre és a lecsökkent forgalomra való tekintettel sok autókölcsönző cégnél extra kedvezményeket vagy kedvezményes csomagokat állítanak össze, pl. mikrobusz bérlésre, egyterű bérlésre, 7 személyes autó bérlésre vagy elektromos autó bérlésre. Éppen ezért érdemes folyamatosan figyelemmel követni az aktuális árakat és akciókat.

Lemondási feltételek figyelembevétele

További fontos szempont, hogy a kijárási korlátozások okán a helyzet gyorsan változhat, szükség lehet a bérlet lemondására. Éppen ezért a bérlés véglegesítése előtt mindenképpen javasolt a lemondási szabályzatot figyelmesen elolvasni vagy megkérdezni az ügyfélszolgálatot, hogy milyen feltételeket tudnak biztosítani a Covid időszaka alatt.

Soron kívüli program

A jellemzően repülőtereknél tapasztalható sorbanállás elkerülése érdekében javasoljuk az adott autókölcsönző speciális ajánlatait tanulmányozni, mert cégenként eltérő feltételekkel, de megoldható, hogy soron kívül jussunk autóhoz.

Ezek a lehetőségek általában egy online regisztráció illetve bejelentkezést igényelnek. Mivel ez már mobilról is villámgyorsan megoldható, ezért akár a sorban állás előtt a terminálon meg lehet ejteni.

Fertőtlenítési eljárások

A nagyobb autókölcsönző társaságok minden bérlet után megtisztítják járműveiket, de abban az esetben, ha kételyeink támadnának, nem árt saját törlőkendőt magunkkal vinni.

A fertőtlenítés során a kilincsek, kormány, sebességváltó kar és a főbb nyomógombok és kapaszkodók mellett a kesztyűtartós sem szabad elhanyagolni.

Az Avis és a Budget weboldala szerint: "Különös figyelmet fordítunk a vásárlók belső érintkezési pontjaira, például az ülésekre, a kormánykerékre, az ajtókilincsekre és más kemény felületekre. A létesítményeinket is gyakran tisztítjuk ajánlott fertőtlenítő termékekkel. Ezenkívül lépéseket teszünk alkalmazottaink jólétének biztosítása érdekében. Ez magában foglalja a rosszul érző alkalmazottak otthonra való utasítását és konzultációt folytatnak egészségügyi szolgáltatóikkal. Arra is felszólítjuk az összes alkalmazottunkat, hogy ügyeljenek a gyakori kézmosásra. "

Koronavírus-irányelvek a nagyobb autókölcsönző cégeknél

A koronavírus-járvány idején az összes nagy bérleti társaságra a központi eljárások érvényesek. Ezen felül az egyes cégeknél az alábbi krízis időszakra vonatkozó módosításokkal lehet számolni:

- a díjmentes lemondási szabályzat kibővítése előre fizetés esetén
- a foglalás módosításának lehetősége változtatási díj nélkül
- díjmentes lemondási lehetőség korábbi foglalásokra
- utazási jóváírás lehetőség azoknak, akik lemondják a foglalásukat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT