Városlista
2022. december 4, vasárnap - Barbara, Borbála

Hírek

2021. Február 16. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: (x)

Az a bizonyos műanyag motor-szezon

Az a bizonyos műanyag motor-szezon

Mindegy, hogy fiú vagy lány gyermek van a családban, a műanyag motor előbb-utóbb mindenképpen előkerül. Minden kicsi imádja, hogy már nem csak lassan tudnak haladni, hanem még a szülőt is megelőzve száguldozhatnak.

Ilyenkor a szülőknek több aggódással kell számolniuk, de kellő körültekintéssel ez az időszak sem lesz balesetekkel és sérülésekkel terheltebb, mint a többi.

Kétkeréken is biztonságban

A kislányoknak általában kevésbé bátrak - természetesen előfordul, hogy egy lánygyermek annyira vakmerő, hogy sok fejfájást okoz az anyukájának -, inkább a kisfiúk azok, akiket annyira magával ragad a motorozás, hogy nem igazán tartják szem előtt a biztonságot. Ajánlott egy pár könyök- és térdvédő felszerelésbe való beruházás, ami bár nem óvja meg a gyermek teljes bőrfelületét a horzsolásoktól, de legalább a sérülésnek leginkább kitett területeket megóvhatjuk. Az óvintézkedések mellett arra is figyelni kell, hogy a gyerek magasságához is megfelelő legyen a műanyag motor, ha a gyerkőc ráül a motorra, akkor a talpa kényelmesen érje a talajt. A térde úgy legyen behajlítva, hogy a combja és a lábszára majdnem derékszöget zárjon be.

Az ideális műanyag motor

Amikor a gyermekünk mozgáskoordinációja elkezd egyre rohamosabb mértékben fejlődni, kiemleten fontos az, hogy a legstabilabb és leginkább strapabíró járművek legyenek a szolgálatukra. Minden esetben célszerű olyan gyermekjáték webáruházat felkeresni, ahogy a műanyag motor széles választékban található. Természetesen az is fontos, hogy a gyermek megtalálja a kedvenc színű kismotorját, de a minőség mindig elsődleges szerepben kell, hogy legyen. A Dohány Kft. és a Dorex-2000 Kft. az ország vezető gyerekjáték gyártói és a Lebudo gyermekjáték webáruház csak e két gyár magas színvonalú termékeit forgalmazza. Mind a kisebb, mind a nagyobb alkatrészek hosszú ideig képesek kiszolgálni a gyermekek igényeit, nem kopnak el, bírják a napi több órás terhelést is éveken át.

Fő a türelem

Ahhoz, hogy a gyermekek elsajátítsák a motorozás csinját-bínját sok türelemre lesz szükség. Minden gyermek másmilyen ütemben tanul, ráadásul a biztonság- és félelemérzetük is eltérő. Ne erőltessünk rájuk egy olyan módszert, amit nem ők akarnak, nem számít, hogy az ismerősünk ugyanannyi éves gyerkőce milyen sebeséggel tudja már hajtani a műanyag motort, triciklit vagy már esetleg kerékpárt. Hagyjunk minden kicsit a saját tempójában kibontakozni, hiszen így lesz igazán élvezetes számára a motorozás!

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.