Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2023. Április 25. 16:43, kedd | Belföld
Forrás: mti

Az Aldi 1,8 milliárd forintnyi élelmiszert adományozott rászorulóknak az Élelmiszerbank segítségével

Az Aldi 1,8 milliárd forintnyi élelmiszert adományozott rászorulóknak az Élelmiszerbank segítségével

Az Aldi tavaly 1,8 milliárd forintnyi élelmiszert adományozott rászorulóknak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményük szerint az Aldi Magyarország 2016 óta működik együtt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, aminek köszönhetően a kereskedelmi forgalomba már nem kerülő, de emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek az egyesület révén jutnak el rászorulókhoz.

Közölték, 2022-ben az Aldi tovább bővítette a napi szintű élelmiszermentésben részt vevő üzletei számát, így magyarországi hálózatának már mintegy 82 százaléka, 133 üzlet minden nap átadja az Élelmiszerbanknak az emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszert.

Tavaly az áruházlánc összesen 1729 tonna, bruttó 1,8 milliárd forint értékű élelmiszert adott át az Élelmiszerbanknak, ami 9 százalékkal magasabb, mint a 2021-ben átadott mennyiség - ismertették.

Hozzátették: az áruházlánc a mindennapi élelmiszermentés mellett egyedi adományokkal is segíti az Élelmiszerbank munkáját.

A vállalat húsvét előtt 113 palettányi, karácsonyi édességekből álló adományt ajánlott fel a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, amely folyamatosan juttatja el azt a rászorulóknak az ország különböző pontjain - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.

2024. Július 20. 07:16, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a patrióták nagy előretörést értek el

2024. Július 20. 07:15, szombat | Belföld

KSH: a benzin 7, a dízel 2 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 616 forint volt, ami 7 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértéknél.