Városlista
2024. február 27, kedd - Ákos, Bátor

Hírek

2012. Március 10. 14:11, szombat | Belföld
Forrás: mno

Az Apple egyre környezetszennyezőbb

Az Apple egyre környezetszennyezőbb

Megdöbbentő adatok az iPhone gyártójától.

Közzétette környezetszennyező „lábnyomát” a Steve Jobs alapította vállalat, 2011-re vonatkozóan. Becslésük szerint 23,1 millió tonna üvegházhatást okozó gáz szabadult fel és került a Föld légkörébe a cég működésének következtében - igaz, ennek mindössze 2 százalékát produkálták az Apple létesítményei, a teljes termelés 98 százaléka az almás termékek életciklusából (szállítás, eladás, elavulás stb.) adódott.

Közel duplázott a fenti adattal az Apple, hiszen 2010-ben még 14,8 millió tonnányi emisszióról számolt be - annak ellenére, hogy közismertek az energiafogyasztás optimalizálásának lehetőségei. Természetesen a negyedéves bevételek minden korábbit megdöntő mivolta okolható a jelentősen megnövekedett kibocsátásért. Ugyanakkor nem is az Apple-ről lenne szó, ha ne talált volna egy olyan mérőszámot a vállalat, ami kedvezőbb színben tünteti fel.

mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 15:46, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: a gyermekvédelem ügyében zéró tolerancia van, a gyerek abszolút, teljes körű védelmet élvez

Magyarországon a gyermekvédelem ügyében zéró tolerancia van, a gyerek abszolút, teljes körű védelmet élvez - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján.

2024. Február 26. 15:44, hétfő | Belföld

Dézsi Csaba Andrást indítja a Fidesz Győrben

A kormány készen áll a Dézsi Csaba András polgármester vezetése alatt az elmúlt években Győrrel kiépített sikeres együttműködés folytatására, hogy a város továbbra is a magyar gazdaság egyik legfőbb motorja maradhasson

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

A közvetlen köztársaságielnök-választásért tüntettek ellenzéki pártok Budapesten

A közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett tüntetést a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek vasárnap délután Budapesten, a Kossuth Lajos téren.

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias idő várható a héten

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias időre lehet számítani a héten, sok napsütéssel, kevés csapadékkal és olykor élénk széllel.