Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Április 28. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

Az Audi TT Ultra Quattro hangol a Wörtherseere

Az Audi TT Ultra Quattro hangol a Wörtherseere

A Volkswagen konszern márkái iránt rajongók számára a nyár eleje egyet jelent az autós találkozók legnépszerűbbikével. Ausztria festői tava körül felcsendülnek a benzinnel átitatott szívnek kedves melódiák, s természetesen a gyártók sem hiányozhatnak a tuningolt autók fesztiváljáról.

Ahogy az lenni szokott, a VW mellett a Škoda és az Audi is tiszteletét teszi; ezúttal a négykarikások büszkesége kerül porondra, amely a maximális sportosság jegyében született, azt pedig roppant könnyű építésmóddal ötvözi. A TT Coupét ezúttal is a jól ismert kétliteres TFSI hajtja, ám a megszokott teljesítményszintek helyett most 310 lóerőt présel ki magából a turbós benzines, ami mellé már 1900-as percenkénti főtengelyfordulattól rendelkezésre álló 400 Nm társul.

Ha ez nem volna elegendő, az 1111 kg-os tömeg segítségével kialakított, 3,6 kg/le arányszám biztosan elismerést érdemel. Ennek hála 4,2 másodperces 0–100-as sprintet tud a TT, 1,3 szekundummal jobbat bármely hagyományos TT-nél, s még az RS Plusnál is egy tizeddel gyorsabban katapultál. A maximális tempó 280 km/h-ban állapodik meg. A mintegy 300 kg-os spórolás a szénszálas anyagok széles körű alkalmazásának köszönhető, karbonból van a B-oszlop és környezete, a tető, a hátsó traktus egy része és a padló is. Az esztétikumot könnyű légterelők, kristályfehér fényezés és aerodinamikai csomag szavatolja. az ülések az R8 GT-ből érkeztek, az üvegszál erősítésű alkatrészek pedig további 22 kg-tól szabadítják meg a tanulmányt. A nehéz extrákban persze nem dúskál az autó, de elektromos ablakok, légkondicionáló és elektromos parkolófék azért benne foglaltatik a csomagban. A TT Ultra persze szériagyártásban nem fog megjelenni, azonban a márka kiváló finomsággal lesz jelen a találkozón, s a tömegcsökkentés előnyeit is újabb mintapéldány mutatja be.

Címkék: audi, Audi TT, autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk