Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Május 07. 14:11, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Az e-book forradalom élvonalába vásárolta magát a Microsoft

Az e-book forradalom élvonalába vásárolta magát a Microsoft

300 millió dolláros befektetéssel a Microsoft egycsapásra újraformálta az elsöprő erővel dübörgő e-book piac erőviszonyait. Az alapképlet valójában egyszerű.

Egyrészt adva volt egy valaha sikeres hatalmas könyvkereskedelmi lánc, a Barnes & Noble, amelynek meredeken zuhantak a papír alapú termékekből származó bevételei és nem volt elég pénze a sikeres e-book platform, a Nook fejlesztéséhez.

Másrészt adva volt a Microsoft, amely a góliátok versengésében ezen a területen lemaradt az Apple és az Amazon mögött, volt viszont befektetni való pénze. Igy aztán létrejött az üzlet: a Microsoft a Barnes & Noble digitális részlegének 17.6 százalékban tulajdonosa lett és a tevekenység hamarosan új cégként folytatja tovább. Az időzítés végülis logikus a Microsoft részéről, hiszen valamikor még az idén várhatók a Windows 8 alapú új tabletek és az világos mindenkinek, hogy bőséges tartalomkínálat nélkül nem lehet komoly piaci sikerekre számítani. Márpedig a Microsoft eddig az ebből a szempontból számításba jövő eladható tartalmakat jobbára az Xbox platform révén értékesítette, a jövőben viszont jöhet a Nook. Maga a hardware eszköz eredetileg az Amazon Kindle sorozat kihívására válaszolt és szépen terjedt a lojális Barnes & Noble vásárlók körében. Ők most alighanem örülhetnek, hiszen a megvásárolt digitális tartalmaikhoz való hozzáférés és a fejlesztés a tőkeinjekcióval biztosított – ezt Martin-Kovács Miklós a Gazdasági Rádió chicagoi tudósítója mondta. Egy külön nagy kérdés, hogy az amerikai e-book piac új erőviszonyai mit jelentenek majd az önmagában több milliárd dolláros egyetem jegyzet és tankönyvpiacon. Az eléggé valószínű, hogy a tartalmak digitális változata veszi át a papír könyvek helyét, de még kevesen látják,hogyan alakulnak a kiadói, forgalmazói jogok. Az valószínű, hogy a Barnes & Noble sokféle jó tartalomszerződés birtokosa a jegyzet és tankönyv üzletágában is, a Microsoft ebből a szempontból is jó lóra tett.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.