Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Május 17. 11:30, szerda | Sport

Az első verseny a második hazai pályán

Az első verseny a második hazai pályán

A világ egyik legszebb és legizgalmasabb versenypályáján Michl Olivér motiváltan várja a következő versenyhétvégét az új ACCR Formula4 bajnokságban a másik hazai pályáján a RedBull Ringen.


A Hungaroringen kezdődött és Ausztriában, Spielbergben folytatódik a nemzetközi versenyszezon a Gender Racing Team számára a Rundstreckentrophy auf dem Red Bull Ring versenyhétvégén.

Április végén a GRT csapatához kis szünet után visszatérő Michl Olivér állt rajthoz a GRT új Tatuus Formula4-esében a hazai F1-es pályán debütáló ACCR Formula4 bajnokságban, mely ismét az FIA CEZ Zone Trophy és az ESET Cup bajnoki fordulójának keretében zajlik majd a hétvégén. A 2023-as versenyévadban a Gender Racing visszatért az alapitáskor megfogalmazott legfontosabb küldetéséhez a sportutánpótlás neveléshez, de mindezt a sportág nemzetközileg is legpreferáltabb utánpótlásnevelési kategóriájában, a Formula4-ben egy új generációs Tatuus F4-T421 versenygéppel, amivel a Hungaroringen a csapat régi-új versenyzője Michl Oliver sikeresen teljesítette az első fordulót az új bajnoki sorozatban! Az ACCR Formula 4 Championship mezőnye tovább bővül majd a csodálatos osztrák helyszínre érkezve. A pálya most is jól ismert viszont az új ellenfelek többségével most is majd csak a szabadedzések és az időmérő alkalmával tudja először felmérni az erőviszonyokat.


A második versenyhétvége a versenykilométerek terén nem változik. Pénteken egy szabadedzésre nyílik lehetőség, míg az időmérő szombaton délelőtt, az első versenyfutam pedig délután fél háromkor kerül megrendezésre, majd a második versenyfutamot vasárnap kicsivel tizenegy óra után futja az ACCR mezőnye. A GRT csapata az osztrák hétévégén is tovább törekszik az új autó még jobb megismerésére, a beállítások további pontosítására és a tempó fokozására!
A Hungaroringen bíztató eredmények születtek és Olivér egyre jobban összebarátkozott a T421-essel és folyamatosan építkezve tudta növelni a tempót a riválisokkal szemben. Olivér a Hungaroringen az ACCR F4 bajnokság első fordulójának hazai értékeléséért járó díjakat is át vehette, de ami a legfontosabb, hogy az első versenyhétvégét sikeresen teljesítve, huszonkét bajnoki pontot gyűjtve zárhatta az első megmérettetést és a bajnoki tabella ötödik helyéről várhatja a folytatást a Red Bull Ringen.


Ahogy a bevezetőben is említettük a GRT fiatal versenyzője nagyon motiváltan várja a másik hazai megmérettetést:
„A Red Bull Ring egy nagyon izgalmas pálya! Szeretném, ha itt is fokozatosan tudnánk tovább gyorsulni, folytatni a Hungaroringen megkezdett tendenciát és még jobban meg tudnánk közelíteni a legerősebb ellenfeleket is! Valamint kíváncsian várom, hogy a bajnokságba most beszálló új ellenfelek milyen erőt képviselnek majd, de bízom benne, hogy ahogyan a Hungaroringen itt is futamonként léphetünk mindig egyet – egyet előrébb mindkét versenyfutam eredménylistáján!”

- Gender Racing Team -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.

2024. Április 20. 09:45, szombat | Sport

A Veszprém kilenc góllal nyerte meg a Szeged elleni rangadót

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 36-27-re legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I péntek esti rangadóján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet