Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2022. Augusztus 03. 09:07, szerda | PR
Forrás: (x)

Az érszűkület kiegészítő kezelése - alternatív terápia

Az érszűkület kiegészítő kezelése - alternatív terápia

Az érrendszer betegségei sokáig nem okoznak tüneteket, de érdemes vigyázni a vérkeringésünkre, hogy az később is megfelelően elláthassa a szerepét.

Érszűkület esetén az ér belső átmérője lecsökken, emiatt a benne áramló vér mennyisége is a kevesebb lesz. Érszűkület miatt kialakulhatnak halálos szövődmények, mint például szívinfarktus, lábszárfekély, veseelégtelenség.

Az érszűkület kialakulását fokozza a stressz és szorongás, az elhízás, a magas vérzsírszint, a magas vérnyomás és örökletes tényezők is növelhetik az érszűkület kialakulásának kockázatát. Különféle rizikófaktorok, például dohányzás és bizonyos munkakörök fokozott mértékben károsítják az ereket, ami miatt gyakorlatilag elkerülhetetlen az érszűkület. Ha sok üléssel, kevés mozgással járó munkát végzünk, akár megelőzés jelleggel is oda kell figyelnünk az ereink állapotára, a mikrokeringésünk javítására.

Érszűkület és a mikrokeringés javítása

Szervezetünk építőköveit alkotó sejtek normális funkciójához az elegendő tápanyag és oxigén mellett az is szükséges, hogy a sejtek képesek legyenek megszabadulni a bomlástermékektől. Ezt a kétirányú folyamatot az érrendszer biztosítja. Azt, hogy e folyamat a test legtávolabbi sejtjéig rendben megvalósuljon, a mikrokeringés biztosítja a hajszálerek hálózata útján. Az érrendszer működése az életkor előrehaladtával fokozatosan romlik, mivel az érrendszert károsító tényezők hatása az évek során összeadódik. A kevesebb mennyiségű vér az összeszűkült erekben kevesebb oxigént képes szállítani a sejtekbe. Fontos, hogy a dohányosok különösen odafigyeljenek szervezetük mikrokeringésének állapotára, de erre nemcsak nekik, hanem minden embernek szüksége van.

Lehetőség van arra, hogy a mikrokeringés serkentésével javítsuk egészségi állapotunkat, így akár az érszűkület kiegészítő kezeléseként is csökkenthetjük az elégtelen mikrokeringésből eredő egészségi problémák kockázatát.

Egy orvostechnikai eszköz mellékhatásoktól mentesen segíti a mikrokeringés javítását, így akár otthoni környezetben, pihenés közben is tehetünk az egészségünkért. A bérelhető orvostechnikai eszköz használata csökkenti a vörösvértestek összetapadását, ezáltal több oxigénhez jut a szervezet, megindulhat sejtszinten a regeneráció.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 10:06, péntek | PR

K&H: többe kerülhet az iskolakezdés – mennyivel drágultak a „gyerekslágerek”? felfelé mennek az árak

Budapest, 2022. augusztus 12. – Az infláció az iskolakezdésre is hatással van, a szülőknek a korábbinál nagyobb kiadásokkal kell számolniuk.

2022. Augusztus 09. 13:22, kedd | PR

Miért éri meg görkorizni a hétköznapokban?

Utánajártunk az egészségügyi előnyöknek.

2022. Augusztus 08. 16:26, hétfő | PR

Újabb takarítási pályázaton nyert a Jánosik Kft.

A világ egyik legnagyobb családi vállalatánál, a mintegy 83 ezer munkavállalót foglalkoztató -

2022. Augusztus 03. 09:35, szerda | PR

Mennyire bírja a fa a konyhai megpróbáltatásokat?

Valamiért hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a fa, mint háztartási alapanyag, például tányérok, tálak, tálalók esetén nem a legmegbízhatóbb.