Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2022. Augusztus 03. 09:07, szerda | PR
Forrás: (x)

Az érszűkület kiegészítő kezelése - alternatív terápia

Az érszűkület kiegészítő kezelése - alternatív terápia

Az érrendszer betegségei sokáig nem okoznak tüneteket, de érdemes vigyázni a vérkeringésünkre, hogy az később is megfelelően elláthassa a szerepét.

Érszűkület esetén az ér belső átmérője lecsökken, emiatt a benne áramló vér mennyisége is a kevesebb lesz. Érszűkület miatt kialakulhatnak halálos szövődmények, mint például szívinfarktus, lábszárfekély, veseelégtelenség.

Az érszűkület kialakulását fokozza a stressz és szorongás, az elhízás, a magas vérzsírszint, a magas vérnyomás és örökletes tényezők is növelhetik az érszűkület kialakulásának kockázatát. Különféle rizikófaktorok, például dohányzás és bizonyos munkakörök fokozott mértékben károsítják az ereket, ami miatt gyakorlatilag elkerülhetetlen az érszűkület. Ha sok üléssel, kevés mozgással járó munkát végzünk, akár megelőzés jelleggel is oda kell figyelnünk az ereink állapotára, a mikrokeringésünk javítására.

Érszűkület és a mikrokeringés javítása

Szervezetünk építőköveit alkotó sejtek normális funkciójához az elegendő tápanyag és oxigén mellett az is szükséges, hogy a sejtek képesek legyenek megszabadulni a bomlástermékektől. Ezt a kétirányú folyamatot az érrendszer biztosítja. Azt, hogy e folyamat a test legtávolabbi sejtjéig rendben megvalósuljon, a mikrokeringés biztosítja a hajszálerek hálózata útján. Az érrendszer működése az életkor előrehaladtával fokozatosan romlik, mivel az érrendszert károsító tényezők hatása az évek során összeadódik. A kevesebb mennyiségű vér az összeszűkült erekben kevesebb oxigént képes szállítani a sejtekbe. Fontos, hogy a dohányosok különösen odafigyeljenek szervezetük mikrokeringésének állapotára, de erre nemcsak nekik, hanem minden embernek szüksége van.

Lehetőség van arra, hogy a mikrokeringés serkentésével javítsuk egészségi állapotunkat, így akár az érszűkület kiegészítő kezeléseként is csökkenthetjük az elégtelen mikrokeringésből eredő egészségi problémák kockázatát.

Egy orvostechnikai eszköz mellékhatásoktól mentesen segíti a mikrokeringés javítását, így akár otthoni környezetben, pihenés közben is tehetünk az egészségünkért. A bérelhető orvostechnikai eszköz használata csökkenti a vörösvértestek összetapadását, ezáltal több oxigénhez jut a szervezet, megindulhat sejtszinten a regeneráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:46, szerda | PR

Magyarország legszebb területein is dolgozhatsz digitális szakmában!

A digitalizáció korában élünk, ez viszont nem jelenti azt, hogy természeti értékeinket ne élvezhetnénk maximálisan.

2024. Július 17. 15:20, szerda | PR

Arany és ezüst női papucsok – hogyan viseljük őket hétköznapi stilizációkban?

Az arany papucs tökéletes választás, ha egy kis eleganciát szeretnénk csempészni a hétköznapi öltözékünkbe.

2024. Július 16. 17:01, kedd | PR

Emberek és gépek egységben, avagy szakmunkák a 21. században

Elveszik a robotok a munkánkat? Nem feltétlenül! Igaz, a világ jelentősen átalakul. De a gépek már a 19-20. század környékén is feszültségeket, lázadásokat szültek.

2024. Július 12. 10:37, péntek | PR

A transzcendentális meditáció kezdők útmutatója: egyszerű lépések a békésebb élet felé

A transzcendentális meditáció (tm) egyre több ember figyelmét kelti fel, mint egy egyszerű, mégis mélyreható technika a stressz csökkentésére, a belső béke elérésére és az általános jólét javítására.