Városlista
2023. szeptember 27, szerda - Adalbert

Hírek

2022. Augusztus 03. 09:07, szerda | PR
Forrás: (x)

Az érszűkület kiegészítő kezelése - alternatív terápia

Az érszűkület kiegészítő kezelése - alternatív terápia

Az érrendszer betegségei sokáig nem okoznak tüneteket, de érdemes vigyázni a vérkeringésünkre, hogy az később is megfelelően elláthassa a szerepét.

Érszűkület esetén az ér belső átmérője lecsökken, emiatt a benne áramló vér mennyisége is a kevesebb lesz. Érszűkület miatt kialakulhatnak halálos szövődmények, mint például szívinfarktus, lábszárfekély, veseelégtelenség.

Az érszűkület kialakulását fokozza a stressz és szorongás, az elhízás, a magas vérzsírszint, a magas vérnyomás és örökletes tényezők is növelhetik az érszűkület kialakulásának kockázatát. Különféle rizikófaktorok, például dohányzás és bizonyos munkakörök fokozott mértékben károsítják az ereket, ami miatt gyakorlatilag elkerülhetetlen az érszűkület. Ha sok üléssel, kevés mozgással járó munkát végzünk, akár megelőzés jelleggel is oda kell figyelnünk az ereink állapotára, a mikrokeringésünk javítására.

Érszűkület és a mikrokeringés javítása

Szervezetünk építőköveit alkotó sejtek normális funkciójához az elegendő tápanyag és oxigén mellett az is szükséges, hogy a sejtek képesek legyenek megszabadulni a bomlástermékektől. Ezt a kétirányú folyamatot az érrendszer biztosítja. Azt, hogy e folyamat a test legtávolabbi sejtjéig rendben megvalósuljon, a mikrokeringés biztosítja a hajszálerek hálózata útján. Az érrendszer működése az életkor előrehaladtával fokozatosan romlik, mivel az érrendszert károsító tényezők hatása az évek során összeadódik. A kevesebb mennyiségű vér az összeszűkült erekben kevesebb oxigént képes szállítani a sejtekbe. Fontos, hogy a dohányosok különösen odafigyeljenek szervezetük mikrokeringésének állapotára, de erre nemcsak nekik, hanem minden embernek szüksége van.

Lehetőség van arra, hogy a mikrokeringés serkentésével javítsuk egészségi állapotunkat, így akár az érszűkület kiegészítő kezeléseként is csökkenthetjük az elégtelen mikrokeringésből eredő egészségi problémák kockázatát.

Egy orvostechnikai eszköz mellékhatásoktól mentesen segíti a mikrokeringés javítását, így akár otthoni környezetben, pihenés közben is tehetünk az egészségünkért. A bérelhető orvostechnikai eszköz használata csökkenti a vörösvértestek összetapadását, ezáltal több oxigénhez jut a szervezet, megindulhat sejtszinten a regeneráció.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 19. 14:10, kedd | PR

Fergeteges buli volt a Hidasi Bányásznapokon

A Bányásznap hosszú múltú hagyományra tekint vissza.

2023. Szeptember 13. 17:40, szerda | PR

Elkészült a Jánosik Kft. közreműködésével felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központ.

A napokban ünnepélyes keretek között adták át a közel 3 milliárd forintból felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központot -jelentette be Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa

2023. Szeptember 13. 14:05, szerda | PR

Szórakoztató ötletek barátokkal töltött időre: Kalandos tevékenységektől a vidám játékokig

A barátokkal és szeretteivel töltött idő pótolhatatlan. Akár offline, akár online társaságban emlékezetes pillanatokat teremthetünk a legkülönfélébb ötletek megvalósításával. A gasztronómia közös szenvedélyünk?

2023. Szeptember 06. 16:35, szerda | PR

Színvonalas, piacképes képzések-VLS

Intézményünk, a VLS Oktatási Központ felnőttképzési tevékenységét 1988-ban kezdte, így az egyik legnagyobb múltra visszatekintő felnőttképzési intézmény.