Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2013. Július 26. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: (x)

Az észak-alföldi betegekért fejlesztett a NovelMedix Kft.

Az észak-alföldi betegekért fejlesztett a NovelMedix Kft.

Ugrásszerűen javul majd a Hajdú-Bihar megyei és az észak-alföldi betegek diagnosztikai ellátása, köszönhetően a NovelMedix Kft.-nek, mely egy csúcstechnológiájú MRI berendezést telepített a debreceni kórházba.

Óriási fejlődést jelent a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetnek az a csúcstechnológiájú MRI berendezés, mellyel az intézmény a Biharmed pályázat keretében gazdagította felszerelését, valamint bővítette épületét a modern készülék elhelyezésére szolgáló speciális létesítménnyel. A csúcstechnológiájú, teljes test, végtag és az emlő vizsgálatokra is alkalmas készüléket a közbeszerzési pályázaton nyertes, magyar tulajdonú, Dunakeszi telephelyű orvostechnikai eszközök és gépműszerek forgalmazásával foglalkozó NovelMedix Kft. szállította és helyezte üzembe a debreceni kórházban.

Az észak-alföldi betegekért fejlesztett a NovelMedix Kft.

A berendezés telepítése mellett a vállalkozás az épület kivitelezésében, mint konzorciumvezető is részt vett. A beruházás rekordidő alatt megvalósult, úgy, hogy az építkezés során figyelembe vették a kivitelezők azt, hogy az intézményben ne zavarják a munkálatok a folyamatos betegellátást. A belső helyiségeket pedig a betegek és az ott dolgozók igényeinek megfelelően alakították ki a szakemberek. Az ünnepélyes átadás napjára ráadásul az épület körüli parkosítás is megtörtént.

Az észak-alföldi betegekért fejlesztett a NovelMedix Kft.

A fejlesztés hatalmas előrelépés a daganatos betegségek korai felismerésében, mivel a pontos, korai diagnózis nagymértékben javítja a gyógyulás esélyeit. Az új, 1,5 Tesla térerejű, teljes test mágneses rezonanciás berendezéssel ugrásszerűen javul majd a debreceni, a Hajdú-Bihar megyei és az észak-alföldi betegek diagnosztikai ellátása. A felhasználóbarát készülék és környezete ráadásul rövid vizsgálati idővel biztosítja, hogy minél több beteg jusson hozzá a magas színvonalú diagnosztikai vizsgálatokhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.