Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Február 27. 08:55, csütörtök | Helyi

Az esztergomi Fidesz elfogadta az EKE választási etikai kódexét

Az esztergomi Fidesz elfogadta az EKE választási etikai kódexét

A Fidesz Esztergomi Szervezete üdvözli az Esztergomi Keresztény Egyesület február 2-án megjelent felhívását, amely csatlakozásra szólítja fel a helyi politikai erőket az idei választásokkal kapcsolatos etikai kódexhez.

A Fidesz elnöksége és a mai napon megtartott taggyűlése a megfogalmazott alapértékekkel egyetértett, és megszavazta az etikai kódex elfogadását.
Ezzel a döntéssel a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Esztergomi Szervezete magára nézve kötelezőnek érzi az EKE következő ajánlásait:

1. Esztergomnak a párbeszédképtelenség évtizedei után politikai megtérésre van szüksége a kölcsönös tisztelet, odafigyelés, egymás meghallgatása irányába. Deklaráljuk, hogy akárki nyeri meg a helyi választásokat, a város irányításában egymás javaslatainak az alapos megfontolása, és lehetőség szerinti beépítése szerepet fog kapni.
2. Javítani, erősíteni kell a kapcsolatot és együttműködést a városvezetés és az Esztergomban óriási szerepet játszó Katolikus Egyház között, valamint a város és a protestáns testvéregyházak között is. Üdvözöljük, hogy a Katolikus Egyház az elmúlt zavaros évtizedben méltó tudott maradni helyi küldetéséhez. Országos programok, így egy Esztergomban élt püspök-vértanú, Meszlényi Zoltán boldoggá avatása, és számos befejezett építkezés jelzi, hogy a Katolikus Egyház a remény jele maradt a város számára. Ellenezzük az olyan rendezvényeket, amelyek a keresztény értékrend szempontjából kifogásolhatóak. Saját eszközeinkkel támogatni kívánjuk viszont mindazokat a programokat, amikkel az egyház zarándokokat vonz városunkba.
3. Az önkormányzat, de a készülő önkormányzati választás sem válhat országos politikai erők megmérettetésének terepévé. Helyben a helyi ügyekről szeretnénk beszélni és dönteni.
4. A jelen kódexet aláíró erők vállalják, hogy csak konkrét, alapos gyanú esetén, jogi képviselővel való konzultáció után lépnek valamilyen gyanúval a nyilvánosság elé.
5. A város vezetésében a közjót tartjuk szemünk előtt. Távol tartjuk a város vezetésétől a korrupciót, az egyéni érdekek kiszolgálását. Mindent megteszünk a város oktatási, kulturális, egészségügyi és szociális intézményeinek fejlesztéséért.

A Fidesz Esztergomi Szervezete a tiszta választási kampány érdekében kéri a város politikai életének többi szereplőjét, hogy szintén fogadják el az ajánlásokat vagy csatlakozzanak ehhez az egyértelműen pozitív kezdeményezéshez.

Fidesz Esztergomi Szervezete

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.