Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Szeptember 21. 08:25, szerda | Helyi
Forrás: közlemény/InfoEsztergom.hu

Az esztergomi mézlegenda ünnepe emléktábla-avatóval

Az esztergomi mézlegenda ünnepe emléktábla-avatóval

Nagy közönségérdeklődés mellett tartották meg Szentgyörgymezőn a 9. Méz-napot. Az elmúlt hétvégén megrendezett eseménysor a szentgyörgymezői helyszín mellett kibővült a Bátorkeszin tartott megemlékezésen.

Ezen a felvidéki településen született Mudrák Béla, akire emlékezve lett hagyomány a Méz-nap ünnep.

A szeptember 17-én és 18-án megtartott Méz-nap a Szentgyörgymezői Olvasókörben számos koncerttel, gyermekeknek szóló foglalkozással, kézműves bemutatókkal, játékokkal, előadásokkal és filmvetítéssel várta a közönséget. Szombaton a Makám együttes, az Esztergomi Társasjáték Klub, a Bogárháton című bemutató, a Szotyola zenekar szórakoztatta a nagyérdeműt. Ugyancsak e napon nyílt meg a Szentgyörgymezői Olvasókörben az Egy méhészet életéből című kiállítás és e napon vetítették az A méhek titkos élete című mozifilmet is.

Vasárnap a Mudrák Bélára, a Méz-nap névadójára való megemlékezésre a híres méhész felvidéki szülőfalujába, Bátorkeszire zarándokoltak el a Méz-nap résztvevői. Ide kerékpárral mentek sokan, és a közel 30 kilométeres táv megtétele után a helyi polgármesteri hivatalánál mondott köszöntőt Labanc Roland Bátorkeszi és Romanek Etelka, Esztergom polgármestere.

A megemlékezésegyben emléktábla avató és koszorúzás is volt, melyeket követően nyílt meg az In memoriam Mudrák Béla tárlat a falu művelődési házában, illetve ezt követően az esztergomi Sick Transit Folk Műhely zenekar koncertjét hallgathatták meg kicsik és nagyok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.