Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Október 09. 08:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Lenger

Az esztergomi Suzuki is megsínylené az orosz embargót

Az esztergomi Suzuki is megsínylené az orosz embargót

Ha az orosz kormány kiterjesztené az autópiacra is az embargót, akkor azt az esztergomi Suzuki gyár is megérezné. Köszönhetően annak, hogy a gyártó első három exportpartnere között van az orosz piac.

Az oroszok az ukrán válság hatására az ellene elrendelt uniós szankciókra válaszként vezetett be embargót egyebek közt az unióból származó élelmiszerekre. Mindez az autópiacot egyáltalán nem érinti, ám az Autó Motor szaklap felvetése szerint, ha erre is kiterjesztenék az oroszok, akkor az esztergomi gyár is jelentősen megérezni.

A Magyar Suzukinak ugyanis több tízezres darabszámmal a három legnagyobb exportpartnere között van az orosz piac. Az esztergomi gyár csupán néhány éve szállít az oroszoknak, miután a japán anyacég váltott és nem hazai gyártósorairól, hanem innen látja el az orosz és az ukrán piacot modelljeivel. Ruska Viktória a Suzuki szóvivője a lapnak elmondta, hogy folyamatosan nő az orosz piacra gyártott autók száma is, év végéig pedig folyamatosak a kiszállítások. Hozzátette, egy embargó természetesen termeléskieséssel járna, erre azonban jelenleg nem kell számítani.

Az orosz az esztergomi Suzukinak azonban csak az egyik fontos piaca, az S-Cross-nak köszönhetően ráadásul újabb országok bevonásával már több mint 60 országba szállít a gyártó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.