Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Március 23. 06:08, kedd | Helyi
Forrás: Év Magyar Autója

Az esztergomi Suzukiban gyártják az Év Magyar Autóját

Az esztergomi Suzukiban gyártják az Év Magyar Autóját

Az Év Magyar Autója 2021 verseny győztese lett az esztergomi Suzuki Vitara, megelőzve az Audi Q3 Sportback, és a Mercedes-Benz CLA 25e autókat.

Nagy volt a versengés Az Év Magyar Autója díjak elnevezésű megmérettetésen. Az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által szervezett versenyre 22 márka összesen 48 jelölést adott le. Két modellt két kategóriában is indítottak a gyártók.

Idén mindhárom hazai autógyártó nevezett autót az Év Magyar Autója 2021-díjra, így ebben a kategóriában tavalyi ezüstérmes esztergomi Suzuki Vitara mérkőzött meg a győri Audi Q3 Sportback és a kecskeméti Mercedes-Benz CLA 250 e modellekkel. További érdekesség, hogy mindhárom autó hibrid, a Suzuki és az Audi lágy, a Mercedes-Benz hálózatból tölthető plug-in hibrid – ezzel is jelezve, hogy Magyarországon magas színvonalon folyik az autógyártás és nem a múltnak, hanem a jövőnek termelnek ezek az üzemek.

Az Év Magyar Autója 2021 győztese a zsűri döntése alapján aSuzuki Vitaralett.

Magyar Év Autója 2021-díj

Hat kategóriában hirdetett győztest a zsűri, ebben a mezőnyben indult a legtöbb autó.

A kisautók között újra megmérkőzött egymással a tavalyi győztes Renault Clio és az Opel Corsa. Ebbe a küzdelembe szólt bele a Honda, a Hyundai és a Toyota friss újdonsága.

Színes volt a családi autók mezőnye, ahol hétszemélyes Seat szabadidő-autó, kompakt Volkswagen sikermodell, Opel crossover és hibrid SUV is indult.

Az üzleti autók kategóriába a Skoda klasszikus négyajtóst, a Seat sportos kombit, a BMW négyajtós kupét, a Volkswagen kombi kupét nevezett.

A szabadidő-autók között is nagy volt a nyüzsgés, a teljesen új Mokka kihívta az újrázó Vitarát, a trónra törő Kamiqot, de a jelöltek között található a világszerte népszerű Tiguan, az újhullámos Juke és az örök legenda Forester is.

Idén először kishaszonjárműveket is jelölhettek a hazai autóimportőrök. Az autókat két kategóriába sorolták a szervezők, a furgonok között a Vivaro és az elektromos Ducato küzdelme érdekes, a pickupok között pedig az amerikai Ford és a japán Nissan, illetve Toyota csapott össze a díjért.

A sportautók között hangos küzdelem alakult ki, a leggyengébb modell is 300 lóerővel rendelkezett.

A kisautó kategória győztese a Renault Clio E-Tech Hybrid lett, a családi autóknál a Honda CR-V végzett az első helyen, míg a legjobb üzleti autónak aVolkswagen Arteon Shooting Brake bizonyult..

A szabadidős kocsik közül a Wolkswagen Tiguan, a furgonoknál az Opel Vivaro, a pickupoknál a Ford Ranger Thunder lett az első, míg a sportautó kategória első helyén a BMW Z4 M40i végzett.

Év Zöldautója 2021

Két kategóriában nevezhették az importőrök és az autógyártók az autóikat. Egyetlen kritériumnak kellett ezeknek megfelelniük: kevesebb mint 50 gramm/kilométer lehet a szén-dioxid-kibocsátásuk. A hibridek között – mind plug-in, azaz konnektorból tölthető hibridek -hét modell indult, ezek közül – a nagyszámú jelölés miatt – két győztes hirdetett ki a zsűri, a Mercedes-Benz CLA 250 e és a Toyota RAV4 Plug-in Hybrid autókat.

Szintén két győztest választottak a szakmai zsűri tagjai a villanyautó-kategóriában, amelyben kilenc elektromos autó indult a díjért.

Az Év Zöldautója 2021 villanyautó kategória győztes autók a Hyundai Kona Electric és Volkswagen ID.3 lettek.

Közönségdíj 2021

A díjra mind a 46 nevezett autó esélyes volt. Nagy küzdelemben nyert a Suzuki a Hyundai és a Mercedes-Benz előtt. A szavazók közül sorsolással százan páros belépőt nyertek az AMTS nyitónapjára.

Év Magyar Autója Közönségdíj győztes autója a Suzuki Vitara lett.

Fotó: Az Év Magyar Autója

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.