Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Október 25. 17:03, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI / fotó: lvp

Az esztergomi Suzukit is ösztönözné az unió és Japán közti szabadkereskedelem

Az esztergomi Suzukit is ösztönözné az unió és Japán közti szabadkereskedelem

Az Európai Parlament csütörtöki strasbourgi ülésén határozatban sürgette az Európai Unió és Japán közötti szabadkereskedelmi tárgyalások megindítását. A vámmentesség segítené az esztergomi Suzuki gyárat is.

Glattfelder Béla fideszes EP-képviselő ezzel kapcsolatban közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozta: az Európai Uniónak és benne Magyarországnak érdeke, hogy Japánnal – a világ egyik legnagyobb gazdaságával és az EU harmadik legfontosabb kereskedelmi partnerével – szabadkereskedelmi egyezményt kössön. Ez mindkét fél számára számtalan előnnyel járna, Európa növelni tudná exportját, és ezzel új munkahelyek jönnének létre – állapította meg.

Glattfelder szerint Magyarország különösen érdekelt a szabadkereskedelmi tárgyalások megkezdésében, mivel az jelentősen megkönnyíthetné a távol-keleti országba irányuló magyar mezőgazdasági exportot.

A megállapodás következtében – hívta fel a figyelmet a magyar EP-képviselő – a japán autóipar újabb beruházásokat hajthatna végre Európában és Magyarországon, és így új munkahelyeket teremtene. Az esztergomi Suzuki gyár alacsonyabb vámmal, illetve vámmentesen juthatna hozzá a Japánban gyártott autóipari alkatrészekhez, és ezáltal növelni tudná a versenyképességét más autógyártókkal szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.