Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Szeptember 29. 15:28, szerda | Helyi

Az Eurohíd Alapítványhoz kapcsolódó októberi programok:

Az Eurohíd Alapítványhoz kapcsolódó októberi programok:

Az Eurohíd Alapítvány idei pályázata idén Pilinszky János költőhöz kapcsolódik, születésének századik évfordulója alkalmából hirdették meg a Magam vagyok az örökös magányban című öszművészeti pályázatot.

A pályázaton megkötés nélkül mindenki indulhat. A beérkezett, szakmai zsűri által kiválogatott képzőművészeti alkotásokból kiállítást rendeznek ez év novemberében, a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának Rondella Galériájában.

A pályázat nyertese megnyeri az alapítvány által alapított Kaleidoszkóp-díjat, valamint pénzjutalomban részesül. A pályázat beküldési határideje: 2021. október 29., 24:00 óra.

A Rondella Galéria októberi kiállítása Olasz Ágnes fotográfus munkáit mutatja be, Emlékszel? címmel. A kiállítás 2021. október 1-jén, 18:00 órakor nyílik. A kiállításon Eifert János, Balogh Rudolf-díjas fotóművész mond köszöntőt.

Olasz Ágnes és Eifert János

A kiállítás október 31-ig tart nyitva, 11:00-16:00 óra között (hétfői napok kivételével).

2021. október 2-án a Rondella Alkotókör mutatkozik be a budapesti Artézi Galériában (1037 Budapest, Kunigunda útja 18.), Két Part címmel. Az alkotókör Dunakanyarban élő művészeket fog össze, akik bemutatkoztak már Esztergomban is. A kiállítást 17:00 órakor, az Eurohíd Alapítvány részéről Mécses Éva Hilda művészettörténész és Adorján Attila fotográfus nyitja meg.

A Kaleidoszkóp Ház programjai:

Az Ability Filmklub következő előadása 2021. október 14-én lesz, amikor a Több, mint tábor című film kerül vetítésre. Az Ability Filmklub kínálatában szereplő filmek központi témája a fogyatékosság, a fogyatékos emberek és családtagjaik élethelyzete, valamint a társadalmi közeg viszonya a fogyatékos emberekhez. A filmek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a különböző fogyatékossággal élők és a nagyon eltérő filmes eszközök által, különleges történeteket ismerjenek meg az érdeklődők. A program célja a közösség érzékenyítése, a sérült emberek elfogadásának erősítése.

Good Evening Mr. Blues címmel Szabó Tamás harmonikás estje lesz a Kaleidoszkóp Házban 2021. október 15-én, 20:00 órától.

A hazánkban jól ismert szájharmonikás Szabó Tamás, ezúttal az '40-'50-es évek színes bőrű kultúrájában kalandozik, bemutatva az amerikai blues kultúra megannyi harmonikás árnyalatát. Ezen az estén főleg New Orleans és Louisiana hangulatát idézi meg. A zenekari hangzáshoz ezúttal fantasztikus zenész kollégáját kérte fel, Igali Csanád zongorista énekes személyében.

Másnap, október 16-án 21:00 órától pedig JÜ koncert lesz.

021. október 21-én Cserna-Szabó András, József Attila-díjas magyar író látogat el a Szerzők Szuper Erővel című programra, vele Gép Kati fog beszélgetni.

Az irodalmi esteken olyan szerzőket látunk vendégül, akik az írói pálya mellett valamilyen meghatározó társadalmi- vagy szociális küldetést visznek véghez. A program 16:00 órakor kezdődik.

A Wild Life Környezetvédelmi Filmklub is folytatódik október 21-én, 18:00 órakor Komáromi Gergely és Gregory G Ras zenész, aktivista lesz Juhos Erika vendége, valamint az Antropocén című dokumentumfilm kerül levetítésre.

A film bemutatja, hogy az ember néhány évszázad alatt mennyire meg tudta változtatni a Földet, hogyan borította fel az egyensúlyát, és hiszi, hogy az óceánok és a szárazföldek abszolút urává vált.

Önismereti Játszóház címmel Csabai Krisztina pszichológus és Zichy Emese pszichológushallgató vezetésével, tematikus önismereti programsorozat is zajlik a Kaleidoszkóp Házban. A programsorozat célja, hogy segítséget nyújtson az önismeret felé vezető úton. A megértés eszközével segítse és könnyebbé tegye a bennük zajlódó természetes lelki folyamatokat. Az egy évig tartó programsorozat a születéstől, életünk alkonyáig ível és tárgyalja a markáns stációkat, valamint az ezekkel együtt járó legfontosabb kérdéseket. A Jár a baba, jár című program 2021. október 25-én, 16:00 órától kezdődik.

A pályázatról és a felsorolt programokról bővebb információkat a www.kaleidoszkophaz.hu weboldalon találnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT