Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Február 05. 20:06, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az év bortermelője

Az év bortermelője

Vida Péter szekszárdi borász, a Vida Családi Borbirtok alapítója mutatja Az év bortermelője díjat, amelyet Budapesten, a Corinthia Hotelben rendezett ünnepségen vett át.

Mellette állnak a díjra jelöltek: Dúzsi Tamás szekszárdi borász, Áts Károly a Royal Tokaji Borászati Zrt. főborásza, Gálné Dignisz Éva, a Gál Szőlőbirtok és Pincészet főborásza és Heimann Zoltán szekszárdi borász (b-j).

Vida Péter szekszárdi borász, a Vida Családi Borbirtok alapítója beszél, miután átvette Az év bortermelője díjat Budapesten, a Corinthia Hotelben rendezett ünnepségen.

Díszpolgári címet adományoz a szekszárdi közgyűlés azoknak a szekszárdi borászoknak, akik a Magyar Borakadémiától elnyerték az év bortermelője díjat.

A címet három borász veheti át augusztus 20-án. A 2011-ben az év bortermelőjének választott Vida Péter mellett az elismerést elsőként 1993-ban elnyert Vesztergombi Ferencet és 2004-ben az év borászának választott Takler Ferencet is díszpolgári címmel tüntetik ki.
A tolnai megyeszékhelyen mostantól alanyi jogon kapják az elismerést azok a borászok, akiket az év bortermelőinek választanak.
Szekszárd 1986 óta adományoznak díszpolgári címet, amelyet összesen 16 személynek ítéltek oda eddig. A címet posztumusz mások mellett Babits Mihály, Mészöly Miklós író és Hollós László mikológus kapta meg.
A cím adományázásról szóló rendelet szerint a város díszpolgárainak portréját elhelyezik a városháza tanácskozó termében, tanácskozási joggal részt vehetnek a közgyűlés ülésein, és díszsírhelyet is biztosítanak számukra Szekszárdon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során