Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Január 15. 07:54, kedd | Helyi
Forrás: MTI / fotó: mszp.hu

Az MSZP vezet Komárom-Esztergom megyében

Az MSZP vezet Komárom-Esztergom megyében

Komárom-Esztergom megyében választási győzelemre készül az MSZP az országgyűlési és önkormányzati választásokon, mert a párt mérései szerint átvették a vezetést és megelőzték a Fideszt.

Mesterházy Attila az MSZP elnöke hétfőn Oroszlányban, a lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a Fideszt „lábbal lehet megverni”, amihez „sok személyes találkozó, sok-sok legyalogolt kilométer tartozik, valamint a közösségi média használata. (...) Nem lesz sohasem több pénzünk, mint Simicska Lajosnak, nem lesz több médiafelületünk, mint a jobboldali médiabirodalomnak” – tette hozzá az MSZP elnöke.

Az ellenzéki politikus elmondta, az elmúlt hónapokban Komárom-Esztergom megyéből több mint 300 aktivista jelezte csatlakozását a szocialistákhoz az interneten. Az MSZP februárban megyei fórumsorozatot tart, 20-30 kisebb településen ismertetik programjukat.

Mesterházy Attila közölte, az MSZP visszaállítaná a bányászoktól megvont nyugdíjjogosultságot, mert "a kormány ezen intézkedése semmilyen eredményt nem hozott, ellenben bizonytalan helyzetbe sodorta az érintetteket".

A politikus hangsúlyozta, a szocialisták más irányok mentén használnák fel a költségvetési forrásokat. Példaként említette, hogy információi szerint jelenleg "hárommilliárd forintot fordítanak Tatabányán egy üres bevásárlóközpont átalakítására, hogy oda a kormányhivatal be tudjon költözni", az oktatás, az egészségügy, vagy az infrastruktúra fejlesztése helyett.

Lukács Zoltán, az MSZP megyei elnöke elmondta, a Fidesz Oroszlányban az terjeszti, hogy a szocialisták be akarják zárni a Vértesi Erőművet. Ezt a megyei elnök rágalomnak nevezte és bemutatta a Vértesi Erőmű működését biztosító, az MSZP kormány idejéből származó kormányhatározatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.