Városlista
2023. december 8, péntek - Mária

Hírek

2023. Augusztus 11. 12:53, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Az olasz maffiát támogatta egy magyar ügyvédnő

Az olasz maffiát támogatta egy magyar ügyvédnő

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön elrendelte annak a budapesti ügyvédnőnek az átadási letartóztatását és átadását, aki ellen az olasz hatóság bocsátott ki európai elfogatóparancsot.

A törvényszék a közleményében azt írta, hogy a magyar állampolgárságú, ügyvédként dolgozó ügyvédnő ellen a Catanzarói Bíróság bocsátotta ki az elfogatóparancsot bűnszervezetben való részvétel, csalással kapcsolatos bűncselekmények, valamint bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosása miatt.

A nő a társaival együttműködve - akik a 'Ndrangheta szövetség tagjai - Olaszországban és külföldön is tevékenykedő bűnszervezetet alkottak. Ügyvédi státuszát kihasználva, bűntársaival formálisan vezette a budapesti ügyvédi irodájára bejegyzett és ott működtetett magyarországi cégeket, azokat azonban valójában a bűnbanda vezetője működtette és teljes körűen ellenőrzése alatt tartotta, illegális vagyonátruházás, pénzmosás, bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosására használta - írta a törvényszék.

A közlemény szerint az ügyvédnő 2023. január 26-a óta ideiglenes átadási letartóztatásban volt, átadási letartóztatását és átadását a Fővárosi Törvényszék csütörtökön rendelte el, azonban az átadás végrehajtását legfeljebb 2024. augusztus 10-ig elhalasztotta. Az elhalasztás indokoltságát a bíróság háromhavonta - a nő ellen a Fővárosi Törvényszéken folyamatban lévő másik büntetőeljárás idejére - felülvizsgálja.

A törvényszék a végzésében megállapította, hogy "a terhelt vonatkozásában alkalmazni kell a specialitás elvét, amely szerint vele szemben az olasz igazságügyi hatóság az elfogatóparancsban szereplő bűncselekményeken kívül nem indíthat és nem is folytathat egyéb büntetőeljárást".

A végzést az ügyészség képviselője tudomásul vette, míg a nő és védője fellebbezést jelentett be az ellen, így az eljárás a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik - közölte a bíróság.

Címkék: olasz maffia

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 07. 13:44, csütörtök | Kék hírek

Katalizátorokból kinyert nemesfémekkel illegálisan kereskedő cégre csapott le a rendőrség

Katalizátorokból kinyert nemesfémekkel illegálisan kereskedő cég kerepesi telephelyére csapott le a rendőrség és a társhatóságok

2023. November 30. 08:16, csütörtök | Kék hírek

Amerikai katonának adta ki magát, több alkalommal is utalt neki pénzt a magyarországi nő

A balatonalmádi sértett megismerkedett egy magát amerikai katonának valló személlyel az egyik közösségi portálon.

2023. November 29. 17:27, szerda | Kék hírek

Elítélték a tanárt, aki kiskorúval folytatott szerelmi viszonyt

Nem jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Püspökladányi Járásbíróság azt a tanárt, aki iskolája kiskorú diákjával folytatott szerelmi viszonyt

2023. November 24. 10:15, péntek | Kék hírek

Másfél év alatt 171 millió forintot szerzett idős áldozatától a csaló

Különösen nagy kárt okozó csalás, sikkasztás és gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy idős, beteg embert kihasználó 52 éves férfi ellen.