Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Február 01. 11:16, szerda | Helyi
Forrás: mti

Az ónos eső mellett már hó miatt is figyelmeztetés van a térségben

Az ónos eső mellett már hó miatt is figyelmeztetés van a térségben

Komárom-Esztergom megyére elsőfokú figyelmeztetést hirdettek a havazás miatt. De továbbra is riasztás van ónos eső miatt is. Sok helyen azonban utóbbi helyzete javul.

Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében továbbra is a legmagasabb fokú riasztás van érvényben, de Budapesten és a középső területeken másodfokúra, több megyében már elsőfokúra mérsékelték vagy visszavonták az ónos eső miatt kiadott riasztásokat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délelőtti, MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a tartós ónos eső veszélye miatt továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten, csaknem egész Pest megyében, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Több megyében elsőfokú riasztások, figyelmeztetések vannak érvényben.

Csongrád, Tolna, Baranya és Somogy megyében már nincs figyelmeztetés az ónos eső miatt.

Számos területen havazásra is figyelmeztetnek: ennek veszélye miatt a fővárosra és Pest megyére, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést hirdettek.

A meteorológiai szolgálat azt írta: az ónos eső napközben visszaszorul az Alpokaljára és az észak-magyarországi régióra. Csütörtökre virradó éjjel is az Északi-középhegység vidékén fordulhat még elő a fagyzugos helyeken ónos eső. Csütörtök napközben szinte mindenütt olvadni fog.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.