Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Március 01. 07:43, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: onyxetterem.hu

Az Onyx lett az Év Étterme

Az Onyx lett az Év Étterme

A korábban már többször díjazott, Michelin-csillagos Onyx budapesti étterem nyerte 2015-ös teljesítménye alapján az Év Étterme díjat a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán hétfő este.

A nemzetközileg is elismert, a Gerbeaud-házban működő Onyx étterem Szulló Szabina és Széll Tamás vezette konyhája Magyarországon túlmutató sikereinek ékes bizonyítéka a Michelin-csillag - méltatta a zsűri a díjazott éttermet.

Széll Tamás az Év Szakácsteljesítménye Díjat is átvehette a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsversenyen elért teljesítményéért. A séf a magyarországi döntőn kivívott győzelme után a májusi európai kontinensdöntőn képviseli az országot Budapesten.

A Dining Guide Év Étterme Díj idén már 12. alkalommal talált gazdára. A szakmai zsűri egész évben látogatta és pontozta az éttermeket: az értékelés az étterem hangulatától az alapanyagok minőségén és az ételek elkészítésén át a kiszolgálásig mindenre kiterjedt. Az így kialakult pontszámok átlagából született meg a végső sorrend.

A zsűri elnöke, Nicola Portinari nemzetközileg elismert, két Michelin-csillagos olasz sztárséf titokban tesztelte a legjobb húsz éttermet, ezután döntött arról, kinek ítéljék oda a legjobbnak járó díjat.

A top tízbe végül az Onyx után sorrendben a Costes, a Borkonyha, a Costes Downtown, a Salon, a Babel, az Arany Kaviár, a MÁK Bisztró, az Émile és az Alabárdos kerültek.

Az év innovatív konyhájának a Sárközi Ákos vezette Borkonyhát, az év séfjének a Costesben dolgozó Palágyi Esztert választották. Az év ifjú séftehetsége az ESCA séfje, Fehér Gábor lett, az Év Legígéretesebb Étterme Díjat az Émile, az Év Street Food Díját a PolaPola kapta.

A Magyar Konyha szerkesztősége által odaítélt Év Termelője Díjat idén Sándor Tamás kézműves sajtkészítő, a tradicionális hegyvidéki sajtokat előállító mónosbéli Bükki Sajt képviselője, Balogh Nagy Erzsébet keleméri juhtenyésztő (Keleméri Báránykák), valamint Szabó György, a bükki füvesember, a Györgytea alapítója kapta. A díjakat Lévai Anikó, a gasztronómiai magazin szerkesztőbizottságának elnöke adta át.

A díjátadóval egy időben jelent meg az idei Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz. Az új pontozási rendszert követő kiadvány a TOP 100-as rangsor mellett több mint 200 további étteremről és street food helyről szolgál információval. Az étteremkalauz idén ismét tartalmazza majd a Street Food mellékletet, de listázza a budapesti vigalmi negyed legjobb helyeit is.

A 2004-ben alapított Dining Guide-díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban. 2005-ben a Fausto's, 2006-ban a Lou Lou étterem nyerte a fődíjat, majd 2007-ben ismét a Fausto's étterem kapta az elismerést. 2008-ban a Bock Bisztró, 2009-ben és 2012-ben a Costes, 2010-ben a Chateau Visz, 2011-ben és 2013-ban az Onyx, 2014-ben pedig a ZONA nyerte el az Év Étterme címet.

Címkék: étterem, onyx

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;