Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2020. Augusztus 14. 08:49, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Az országos élvonalban Esztergom ifjú horgásza

Az országos élvonalban Esztergom ifjú horgásza

A MOHOSZ a hétvégén rendezte az utánpótlás korú horgászok országos bajnokságát.

Az U20-as kategóriában Magyaroszág második legjobb horgásza az esztergomi Nagy Hunor lett, aki eredményével bekerült a magyar válogatottba. Jól szerepelt az ácsi ifjabb Krocsány Gábor, aki az U15-ös csoport legfiatalabb tagjaként, tíz évesen a 12. helyet szerezte meg.

Az U15 és U20-as ifjak a jövő évi Ifjúsági VB helyszínén, a Kunhegyes-Telekhalom melletti Nagykunsági-főcsatornán küzdöttek a bajnoki címekért. A mindent eldöntő utolsó fordulóban nagy volt a nyomás a fiatalokon. A hőmérséklet 33-34 fokig szökött fel ez sem könnyítette áramló víz horgászatát, volt miért izgulni a háttérben a szülőknek.

Az esztergomi Vasas Horgászegyesület versenyzője, a 17 éves Nagy Hunor szintén a mezőny egyik legfiatalabb tagja volt, az összesítésben 30 dekával maradt le az első helyről. Nagyon sok tehetséges fiatalember mutatta meg magát ezen a bajnokságon, sokan első alkalommal, így Szénási Béla kapitánynak nem volt könnyű dolga a keretből csapatot hirdetni, de megyénk versenyzője dobogós eredményével biztosította helyét a magyar válogatottban.

Az ezen a hétvégén zajló női egyéni országos bajnokságon Szegeden Iglódi Rékától várható jó szereplés, aki a Szőnyi Dolgozók Sporthorgász Egyesületének tagja. Ő korábban női csapattagként kiemelkedően teljesített a tagszövetségek csapatainak országos bajnokságán és idén a magyar válogatott tagja lehet. A versenyzőket támogatta a KEMHESZ és számítanak majd rájuk a horgászsport népszerűsítésében megyénkben.

A kép bal oldalán Nagy Hunor

Szöveg és fotó: KEMHESZ

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.

2022. Május 24. 09:49, kedd | Helyi

Munkagéppel emeltek meg két autót Esztergomban, amíg kilopták a katalizátorukat

Pár tízezer forintot kaptak a lopott alkatrészekért.

2022. Május 24. 09:37, kedd | Helyi

Zivatarok miatt figyelmeztetés van érvényben

Csapadékból nem lesz hiány az elkövetkező órákban, ugyanis országszerte zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható.

2022. Május 23. 16:22, hétfő | Helyi

Ultrafutóversenyen lettek bajnokok a dorogi Richteresek

Május 21. és 23. között első alkalommal rendezték meg a Runionhoz tartozó egyesületek a MyWay240 elnevezésű ultrafutóversenyt. A Balatont megkerülő versenyen a dorogi Richteresek nyerték meg a csapat-bajnoki címet!