Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2021. Május 18. 18:24, kedd | Külföld
Forrás: Autószektor

Az osztrákok elfogadták a kínai vakcinát és feloldották a karantén-kötelezettséget

Az osztrákok elfogadták a kínai vakcinát és feloldották a karantén-kötelezettséget

Az orosz Szputnyik V kivételével minden más oltást, így a kínai Sinopharmot is elfogadják Ausztriában.

Ezzel egyidőben azt is bejelentették, hogy május 19-től, szerdától nincs karantén-kötelezettség az Ausztriába való beutazáskor.

Helyette kötelező az oltási igazolás vagy egy érvényes negatív teszt, vagy a gyógyultságról szóló igazolás bemutatása. A beutazóknak kötelező marad az előzetes elektronikus regisztráció az egészségügyi minisztérium weboldalán. Aki ezek közül egyiket sem tudja bemutatni, annak a beutazást követő 24 órában teszteltetnie kell magát. Az oltási vagy gyógyultsági igazolásnak, az érvényes negatív tesztnek német vagy angol nyelvűnek kell lennie, a védettségi kártyát Ausztria jelenleg nem fogadja el.

Országunkból az Ausztriába ingázók helyzete nem változik, ők most is a belépést megelőző legfeljebb 72 órában készült német vagy angol nyelvű negatív PCR vagy antigén tesztről szóló orvosi igazolással léphetnek be Ausztriába.

Címkék: ausztria, beutazás

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 13:30, szombat | Külföld

Klímacsúcs - Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia teremelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.

2023. December 01. 12:43, péntek | Külföld

Holland választások - A hivatalos végeredmény megerősítette a Szabadságpárt választási győzelmét

A holland választási iroda a hivatalos végeredmény közzétételével megerősítette a Geert Wilders vezette Szabadságpárt (PVV) győzelmét a november 22-én tartott előrehozott választásokon

2023. November 30. 09:17, csütörtök | Külföld

Megérkeztek Romániába a Norvégiától vásárolt első F-16-os harci repülők

Megérkezett Romániába a Norvégiától vásárolt első három F-16-os harci repülőgép - közölte szerdán a román védelmi minisztérium (MAPN).

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Ferenc pápa még nincs jól, ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét

Ferenc pápa a szerdai általános audiencián azt mondta, hogy még nincs jól, s ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét influenzás megbetegedése miatt.