Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Március 17. 07:55, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp

Az új SX4-ben bízik a Suzuki – ismét csúcsra járhat az esztergomi gyár

Az új SX4-ben bízik a Suzuki – ismét csúcsra járhat az esztergomi gyár

Jelentős termelés növekedését vár az új SX4-től az esztergomi Suzuki gyár, mely idénre mintegy 180 ezer autó gyártását tűzte ki célnak, amely már a gazdasági válság előtti időket idézi.

Tavaly 156 ezer autó készült az esztergomi gyárban, ami igaz, hogy elmarad a 2011-es eredményektől (annak 91 százaléka), de Hisashi Takeuchi, a vállalat vezérigazgatója bízik abban, hogy az új modellnek köszönhetően ismét megközelítheti a 180 ezer legyártott Suzuki az éves darabszámot. A növekedést a Genfi Autószalonon bemutatott és ősszel a szalonokba kerülő, felfrissült SX4-től várja a Suzuki-vezér.

Az új SX4 a Suzuki első C-osztályú crossovere, mely a vállalat szerint jó eséllyel növelni majd a magán- és a flottaértékesítések számát is, ráadásul nemcsak Magyarországon, hanem számos más országban.

Nemcsak a gyártás növelésében, hanem az értékesítésben is bizakodó Hisashi Takeuchi, mint elmondta, tavaly 3300 Suzukit helyeztek forgalomban itthon, ami a korábbi évekhez képest jelentős előrelépés, és ez a növekedés idén is folytatható. A vállalat vezérigazgatója hozzátette, hogy mindezt nagyban segíti a magánvásárlóknak meghirdetett csereakció, amit idén is folytat a Suzuki.

A nálunk készült autókat elsősorban Németországban, Angliában értékesíteti a vállalat, mindkettőbe 17 ezret exportált tavaly. Mellettük 15 ezer érkezett az orosz piacra, 8 ezer a francia, 7 ezer pedig a holland kereskedésekbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.