Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Január 22. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Az üldözött keresztényekről is megemlékeznek az ökumenikus imahéten

Az üldözött keresztényekről is megemlékeznek az ökumenikus imahéten

A világszerte üldözött keresztényekről is megemlékezik az ökumenikus imahetet megnyitó vasárnapi istentisztelet - mondta a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Fischl Vilmos ismertette: az imahét üzenete, hogy az Istennek van ereje, hatalma a világban és az emberek életén. Emellett a rendezvény minden napja külön vezérgondolatot kapott, ezek alapján minden közösség a maga szokásai és hagyományai szerint tarthatja meg az imahéthez kacsolódó programjait - tette hozzá.

A főtitkár közlése szerint a 2018-as imahét anyagát a karibi ökumenikus csoport készítette azzal a szándékkal, hogy felhívják a figyelmet a rabszolgaság modern kori formáira, hiszen annak régi intézménye, az emberi méltóságtól való megfosztás az ő térségükben még a múlt században is jelen volt.

Fischl Vilmos felidézte, hogy az ökumenikus imahét hagyománya Skóciából indult, 1740-ben egy észak-amerikai eredetű pünkösdi mozgalom imádkozott először a más felekezetűekért más felekezetekkel együtt. Az imahét ezt követően még sokáig nem évről évre ismétlődő esemény volt, de csatlakoztak ahhoz a protestánsok mellett a katolikusok, az evangélikusok, majd az ortodoxok is. Magyarországon csaknem negyedszázados múltra tekint vissza az ökumenikus imahét - tette hozzá a főtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben