Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 27. 14:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Az UV-sugárzás veszélyeire figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az UV-sugárzás veszélyeire figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

A nyárias hosszú hétvége előtt az UV-sugárzás veszélyeire figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben azt írták: akár fél óra alatt is le lehet égni a napsütésben a hétvégén.

A tájékoztatás szerint folytatódik az elmúlt napok nyáriasan meleg, napos időjárása. Főként vasárnap és hétfőn lehetnek szórványosan záporok, zivatarok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján külön menüpont alatt (www.met.hu/idojaras/humanmeteorologia/uv-b/) már április közepe óta tájékoztatnak az aktuális UV-sugárzás mértékéről, valamint másnapig szóló előrejelzést is készítenek, és ha szükséges, figyelmeztetést adnak ki. A közölt UV-index előrejelzés mind piktogramos, mind térképes formában elérhető, ebből kiderül, mikor és mennyi időt lehet a napon tartózkodni anélkül, hogy az egészségre, különösen a bőrre káros lenne.

A legfrissebb mért adatok és az országos UV-index előrejelzés megtalálható a meteorológiai szolgálat mobil eszközökre optimalizált változatán, valamint országosan és ingyenesen elérhető Meteora mobil applikációján is, amelyen az egyénileg beállítható, bőrérzékenységtől függő leégési idő is látható.

A figyelmeztetési küszöbértéket meghaladó, nagyon erős UV-sugárzás esetén az Országos Meteorológiai Szolgálat külön kiadott közleményben figyelmeztet a várható veszélyekre - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.