Városlista
2022. december 3, szombat - Ferenc

Hírek

2021. Június 05. 07:52, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Bakócz Tamás halálának 500. évfordulójára emlékeznek Esztergomban

Bakócz Tamás halálának 500. évfordulójára emlékeznek Esztergomban

A Bazilikában celebrált emlékmise mellett az Esztergomi
Várszínház is megemlékezik az 500 éve elhunyt Bakócz Tamásról. Az eseményen Erdő Péter bíboros és Hernádi Ádám polgármester mond köszöntőt.

Az Esztergomi Várszínház szombaton tudományos előadásokkal és a Bakócz Tamás életéről írt színmű alapjánkészült tévéjáték bemutatásával emlékezik meg az egykori esztergomi hercegprímás halálának 500. évfordulójáról - közölték a szervezők az MTI-vel.

Erdő Péter bíboros és Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP) polgármester köszöntője
után Horváth Richárd történész, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont főmunkatársa és Török Csaba, a Főszékesegyházi Kincstár igazgatója tart előadást és
Szakonyi Károly beszél Tóth-Máthé Miklósról, a Nagyrahivatott című mű írójáról.

Az alkotást nyolc éve állította színpadra az Esztergomi Várszínház. A mostani emléknapon első alkalommal vetítik le a történelmi dráma alapján készült tévéjátékot,
melyet többek között a Bakócz-kápolnában, a Bazilikában és a Várhegyen forgattak. A tévéjátékban Bakócz Tamást Horányi László,Dózsa Györgyöt Ott József személyesíti meg.

Fotók: Esztergomi Várdzínház Facebook, Wikipéda

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.