Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Március 20. 18:09, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Bakondi: aki menekül, azt megvédjük, de a bevándorlásellenes politikát is fenntartjuk

Bakondi: aki menekül, azt megvédjük, de a bevándorlásellenes politikát is fenntartjuk

Magyarország mindenkit megvéd, aki a háború elől menekül, de a határok megvédésével fenntartja az ország belső biztonságát is, ezért folytatni fogják a migráció és bevándorlásellenes politikát a jövőben is

- mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György azt mondta, most már nem az ukrajnai háború elől, hanem a háborúból menekülnek az emberek, ilyenkor a segítségnyújtásnak helye van, hiszen Magyarország az első biztonságos ország számukra.

Ezzel szemben a déli, szerb határszakaszon továbbra is fiatal férfiak, ismeretlen identitással, okmányok nélkül, erőszakosan próbálnak bejutni az általuk kiválasztott és jónak tartott országba azért, hogy bejussanak az Európai Unió területére - mondta, megismételve, hogy fontos a mostani humanitárius segítséget elhatárolni a déli határszakaszon érzékelhető illegális migrációtól.

Bakondi György beszélt arról is, hogy a háború hatására nem változott a déli határszakaszon az illegális bevándorlás, a török határőrizet szerint 100-200 százalékos a növekedés.

Jelezte, 2015 óta szüntelenül támadások érik a magyar migrációs politikát, de a nemzeti konzultáción a magyar emberek nagyon nagy többsége úgy nyilatkozott, hogy meg kell állítani az illegális migrációt.

"Aki menekül, azt megvédjük, de megvédjük a határainkat is, és fenntartjuk azt a belső biztonságot, amely nélkül nincs gazdasági növekedés, nincs családi biztonság, ezért ezt a migrációs politikát és a menekültek fogadását folytatnunk kell a jövőben is" - szögezte le Bakondi György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni