Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Május 06. 15:30, péntek | Helyi
Forrás: KEMMA.HU , Közlekedési Hivatal

Baleset a Dunán

Baleset a Dunán

A kirándulókat szállító hajó május 6-án, pénteken hajnalban ütközött a vasúti híd pillérének a Duna Észak-Komáromi szakaszán.

Vasúti híd pillérének ütközött egy kirándulóhajó Komáromnál május 6-án, pénteken hajnali 3.40 körül – adta hírül a Paraméter. A balesetben a szlovák közlekedésügyi minisztérium első tájékoztatása szerint 7 személy sérült meg könnyebben, később azonban Andrej Doležal tárcavezető közölte, hogy a sérültek száma 11-re nőtt.

A Viking nevű kirándulóhajó a balesetet követően az észak-komáromi állami kikötőbe úszott. A járműnek jól láthatóan megsérült az eleje, valamint a radarja is. Az illetékesek jelenleg is vizsgálják a kár mértékét, de a szlovák minisztérium közlése szerint sem üzemanyag, sem más veszélyes anyag nem került a Dunába. A baleset oka vélhetően a kapitánynál hirtelen fellépő egészségügyi probléma volt, pontosabbat azonban csak a vizsgálat lezárását követően tudnak mondani.

A Viking flottájának egy másik kirándulóhajója, a Viking Sigyn volt az a hajó, amely 2019-ben a magyar Hableány sétahajóval ütközött Budapesten. Az eset során 26 ember vesztette életét, 7 koreai személyt sikerült kimenteni a Dunából. A három évvel ezelőtti balesettel, a Hableány sétahajó elsüllyesztésével az ukrán hajóskapitányt, Jurij Csaplinszkijt vádolták meg, aki a per során elismerte, hogy nem volt bekapcsolva a radar a hajón.

Címkék: baleset, duna, viking

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT