Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Január 15. 08:10, szerda | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Balfácán esztergomi tolvaj – szerencsére mindig lebukott

Balfácán esztergomi tolvaj – szerencsére mindig lebukott

Ötször próbált meg lopni Esztergomban S. Zsolt, ebből négyszer nem járt sikerrel. A férfit egy alkalom kivételével mindig észrevették a tulajdonosok. A rendőrség elkapta, így most vádemelése előtt a gyanúsított.

Négy esztergomi telekre hatolt be S. Zsolt még 2013 júliusában. A 35 éves férfi először július 18-án a kerítést átmászva jutott be egy Esztergom-kertvárosi ingatlanra, mielőtt azonban bármit is ellophatott volna, a tulajdonos megzavarta, így üres kézzel távozott. Egy hét múlva két társával együtt tért vissza a házhoz. Ezúttal sem járt sikerrel, ugyanis megint lebukott. Hasonlóan járt 2013. július 26-án is, amikor egy esztergomi családi ház udvarán álló személygépkocsiból próbálta meg a rádiót kiszerelni. Miközben „dolgozott”, a tulajdonos megzavarta, így akkor sem tudott eltulajdonítani semmit.

S. Zsolt néhány nappal később újra próbálkozott. Július 30-án egy családi ház telkéről tulajdonított el egy kerti grillsütőt és egy fűnyírót. Zsákmányának nem örülhetett sokáig, ugyanis a tulajdonos ezúttal is közbelépett. S. Zsolt a lopott holmikat a ház melletti egyik bokorba dobta és elmenekült. Ez a kudarc sem tántorította azonban el szándékától. Ugyanezen a napon egy közeli ingatlan udvarára ment be és onnan egy locsolóslagot tulajdonított el. A férfit ezt követően fogták el az esztergomi rendőrök és állították elő az Esztergomi Rendőrkapitányságra. S. Zsolt ellen – előzetes letartóztatása mellett – négy rendbeli lopás vétség kísérlet és egy rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. Az ügyben a rendőrség a büntetőeljárást hétfőn befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT