Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Június 28. 07:09, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Baltával támadt egy őrjöngő esztergomi férfi

Baltával támadt egy őrjöngő esztergomi férfi

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és kétrendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt indult ügyben bíróság elé állította az ügyészség azt az esztergomi férfit, aki baltával támadt a környezetére.

A vádlott június 22-én délután Esztergomban egy kocsmában italozott, 20 óra körül az élettársa közölte vele, hogy elköltözik tőle. A vádlott élettársa hazament, számított arra, hogy az ittas férfi haza fog érkezni, ezért a ház padlásán elrejtőzött. A vádlott 21 óra 30 perc körüli időben ért haza a közös lakásba, ahol nem talált élettársát, ezért a fészerből magához vett egy 20 centi nyélhosszúságú, összesen 27 centi hosszú baltát és azzal elindult élettársa munkahelyére - közölte az ügyészség.

Hozzátéve, a nő munkahelyéhez érve a vádlott a baltával a vaskaput ütötte, majd azt többször belevágta a házra felszerelt névtáblába, a tetőcserepek közül kettőt letört, széttörte a kapu feletti lámpát, a mozgásérzékelőt, a kamerás kapucsengőt, ezen túl a kapu bal oldalán a vakolatot körülbelül 120 centi hosszan leverte a falról, ezzel összesen 52 100 forint kárt okozott.

Egy szomszéd ezt követően rászólt, hogy fejezze be a rongálást, aki ezt hallva a baltát belevágta a neki szóló férfi lakóházába, azt 40 centi hosszan megkarcolta, amivel további 17 130 forint kárt okozott. Ezután a dühöngő egy lakóház előtt elhaladva a baltát abba is belevágta, azt több helyen megkarcolta, majd a ház egy részén a vakolatot leverte, ezzel összesen 43 120 forint kárt okozott.

Ezzel még nem állt le, a vádlott ugyanis egy buszmegállóban a menetrendet tartalmazó utastájékoztató tábla plexi borítását törte be a baltával, ezzel 3350 forint kárt okozott. Ezt követően egy következő lakóház falába a baltát háromszor beleverte, mellyel a vakolatot megsértette, ezzel 55 160 forintnyi kárt okozott. A vádlott ezután egy, az utcán parkoló teherkocsi jobb oldali visszapillantó tükrét is letörte a baltával, amivel további 4000 forint kárt okozott.

A vádlottat a rendőrjárőrök az utcán 21 óra 50 perckor végül elfogták, bűnügyi őrizetbe vették, amelynek idején az ügyészség bíróság elé állította.

A tárgyaláson a bíróság az ügyész indítványa alapján a különös visszaesőnek minősülő vádlottat halmazati büntetésül 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, ezért a vádlottat a szabadságvesztés végrehajtására büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.