Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2023. Május 04. 16:08, csütörtök | Helyi

Bangó Miklós Tavaszi tárlata a Kapcsolatok Házában

Bangó Miklós Tavaszi tárlata a Kapcsolatok Házában

Bangó Miklós festőművész munkáiból nyílik kiállítás a Kapcsolatok Házában „Tavaszi tárlat” címmel, az Eurohíd Alapítvány rendezésében.

2023. május 14-én (vasárnap), 17:00 órakor nyílik meg ünnepélyesen Bangó Miklós festőművész tárlata a Kapcsolatok Háza galériájában. Köszöntőt mond Gép Katalin, az Eurohíd Alapítvány elnöke; a kiállítást Bánhidy László tanár nyitja meg. A megnyitón közreműködik majd Wernke Bernát költő, Bakai Márton hegedűművész és Gertner Zoltán gitáros.

Bangó Miklós festőművész 1945-ben született, 1978-ban diplomázott az Egri Tanárképző Főiskolán, majd 1980-ban a Képzőművészeti Főiskola rajztanári továbbképzésén vett részt. 1971-től folyamatosan kiállító művész, aki egész életét a művészetnek és az oktatásnak szentelte. Általános iskolában tanított, így sok tanítványának tudta átadni a művészet szeretetét. Nyugdíjazása óta is fáradhatatlanul dolgozik és alkot. Évtizedig tartó alkotómunkájának eredményeként számos díja mellé, Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselő-testülete „Pro Urbe Esztergom” kitüntetést adományozott a művésznek 2022-ben.

Az alkotó, Bangó Miklós hitvallása a természetelvűség. Táj- és városképeit a szabadban alkotja, ezért sokan láthatták már őt Esztergom különböző pontjain festeni. Könnyedén, finom színekkel, levegősen megalkotott akvarelljein városunk sok részlete megjelenik, a képeken a főszerepet mégis a fény kapja. Ez nem csak tájképeire, de absztrakt festményeire is jellemző, melyeket úgy jelenít meg, mint színes üvegfelületeken áttörő fényeket. Munkáin valahol mindig utat tör a természet és az élet szeretete, amelyet nem csak képei szemlélői, de a tanítványai is mindig megéreztek. Jó tanár csak az lehet, aki hisz abban, amit csinál. Bangó Miklós esetében ez fokozottan érvényesül.

Kérjük, jöjjenek el a Kapcsolatok Házába és tekintsék meg Bangó Miklós Tavaszi tárlatát 2023. május 15-31. között. A kiállítás 11:00-16:00 óra között ingyenesen látogatható, hétfői napok kivételével.

Mécses Éva Hilda művészettörténész

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:58, kedd | Helyi

OLASZ ÁGNES FOTOGRÁFUS FALUSI ÉLETKÉPEI ESZTERGOMBAN

2023. június 3-án, 16:00 órakor nyitja meg Olasz Ágnes fotográfus kiállítását az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Helyi

A TESCO-s pályázat tavaszi fordulóját a Montágh iskola nyerte

Köszönet a TESCO-nak ,köszönet a vásárlóknak!

2023. Május 22. 14:25, hétfő | Helyi

Keresik az Év Futó Fotóját!

Kezdő, haladó és hobbifutók jelentkezését is várják

2023. Május 22. 14:05, hétfő | Helyi

Rekordkísérlet a gyermeknapi horgászversenyen Esztergomban