Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2012. Január 28. 14:03, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bárki tanulhat a felsőoktatásban - diákhitellel

Bárki tanulhat a felsőoktatásban - diákhitellel

Bárki tanulhat a felsőoktatásban, aki akar, ezért találta ki a kormány a Diákhitel II konstrukciót – nyilatkozta Giró-Szász András kormányszóvivő az InfoRádió Aréna című műsorában.

A kormány senkitől sem vágja el a tanulást - mondta a kormányszóvivő az Inforádiónak a Diákhitel II konstrukciót említve. Az új rendszerről január közepén döntött a kormány. A 2012 szeptemberétől induló új rendszernek két része lesz: egy szabadon felhasználható, 500 ezer forintos keret, míg a másikat a képzés költségének finanszírozására vehetik fel a hallgatók, ennek kamata évi fix két százalék lesz.

A felsőoktatásból kibocsátott művelt fők nem feleltek meg annak az igénynek, amit a magyar nemzetgazdaság fel kívánt volna szívni - közölte Giró-Szász András. Hozzátette: úgy alakították át a rendszert, hogy az a nemzetgazdaság elvárásaihoz hosszú távon is jobban illeszkedjen, vannak viszont olyan területek, ahová az államnak be kell lépnie.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: diákhitel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2024. Május 24. 09:48, péntek | Belföld

KSH: áprilisban 4 millió 749 ezer volt a foglalkoztatottak száma

2024. Május 24. 08:02, péntek | Belföld

Orbán Balázs: Magyarország nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni

Orbán Balázs reméli, új könyvének köszönhetően kiderül, hogy a jelenlegi nehéz helyzet, a háború és a \"háborús készülődés\" ellenére Magyarország \"nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni\".

2024. Május 24. 08:00, péntek | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: megtalálták a negyedik áldozat holttestét

Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán csütörtökön.