Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Augusztus 31. 12:01, hétfő | PR
Forrás: (x)

#BEACTIVE - Próbáld ki az AIKIDO-t!

#BEACTIVE - Próbáld ki az AIKIDO-t!

A 2015-ben az Európai Bizottság által életre hívott kezdeményezésének köszönhetően szeptember utolsó hetében nyílt ingyenes edzéseken tudják az érdeklődők megismerni az Aikido-t, ezt a japán harcművészetet.

Az Európai Sporthéthez csatlakozva egyesületünk gyermekek és felnőttek számára nyújt lehetőséget, hogy betekintést nyerjenek az edzésekbe, kipróbálják és megismerjék ezt a mozgásformát, mindezt egy autentikus, japán stílusban épült gyakorló teremben, a Szent János-kúti úton található Aikido Dojoban (esemény).

Az Aikido a japán harcművészetek egy modern formája, nem sport és nem is önvédelmi rendszer! Magán viseli a hagyományos japán budó (harcművészet) jegyeit, ahol is a harci technikák gyakorlásán keresztül saját személyiségünk fejlődését tekinti elsődlegesnek. Az aikidó egy közösen végrehajtott edzésforma.

Versengéstől mentesen eddzük testünket, a partnerrel való kölcsönös tiszteleten alapuló közös fejlődés jegyében, erről szól az aikidó. A gyakorlás során az egymással való versengés gondolata fel sem merül, a velünk gyakorlókat nem ellenfélnek, hanem partnernek tekintjük, ezen érzést szem előtt tartva pallérozzuk az elménket. A mindennapos gyakorlás által testünket és lelkünket formálva igyekszünk belsőtulajdonságaink tökéletesítésére, igyekezve így jobb emberré válni. Az Aikido, mint harcművészet értékei széleskörűek, megtanítanak a fegyelemre, figyelemre, összpontosításra, higgadtságra, tudatos testhasználatra, együttműködésre, az etikett szabályaira, mindezt a gyakorlás által érve el, mely úgy képzi az elmét, a testet és a szellemet, hogy az egyként cselekedjen. A harcművészetekben résztvevőgyermekek sok előnnyel rendelkeznek az élet számos területén. Az Aikido Shinbukan Dojo 20 éves tapasztalattal, szakképesítéssel rendelkező oktatói foglalkoznak korosztályonként a gyermekekkel.

Szervezetünk a legnagyobb magyarországi aikido főderáció az AIKIKAI HUNGARY teljes jogu tagja, mely hivatalosan elisemert szervezet az AIKIKAI ALAPÍTVÁNY, a tokiói Aikido Világközpont és az IAF, a Nemeztközi Aikido Szövetség Által. Gyere el és próbáld ki minden kötelezettség nélkül, akár az Európai Sporthét eseményein, akár valamelyik edzésünkön. Ovis csoportunk 4 éves, iskolás csoportunk 7 éves kortól vár! Junior csoportunkhoz 10 éves kortól tudsz csatlakozni! Ha idősebb vagy próbáld ki felnőtt edzéseinket 13 éves kortól felső korhatár nélkül.

Aikido Shinbukan Dojo
Esztergom, Szent János-kúti út 36.
https://aikidojo.hu
+36 20 916 6568
aikidojo@me.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.