Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2012. Május 31. 14:19, csütörtök | Sport
Forrás: BoxingONE

Becsület és sportszerűség

Becsület és sportszerűség

A BoxingONE Championship 2012-es tavaszi szezonjából már csak egy mérkőzés van hátra: június 2-án, szombaton 18 órától a „Debrecen Thunders" a szlovákiai „Komárno Sharks" együttesét fogadja a Debrecen Plázában.

A hajdúságiak szezonbeli második győzelmükre hajtanak szombaton. Nem lesz könnyű dolguk a debreceni srácoknak, a már szinte bajnoknak tekinthető, több magyar válogatottat is felvonultató felvidéki Komárno erős ellenfél.

„A becsület és a sportszerűség azonban kötelez” - fogalmazott Deél István vezetőedző, aki most is győzelmet vár csapatától. A Debrecen csapatában szombaton is többségében saját nevelésű fiatalok kapnak helyet a jól ismert, igazi erősítést jelentő légiósok mellett.

A révkomáromiak ez alkalommal is bombaerős csapattal lépnek ringbe, hiszen soraik között tudhatják Nagy Krisztiánt (56 kg), Klasz Árpádot (69kg), Darmos Józsefet (91 kg) és a két olimpikont, Káté Gyulát (64 kg) és Harcsa Zoltánt (75 kg). Hogy teljes legyen a magyar olimpikonok listája, Varga Miklós (60 kg) a „Debrecen Thunders” csapatát erősíti.

A várható párosítások
56 kg: Kalucza Norbert – Nagy Krisztián
60 kg: Varga Miklós – Zöld Dávid
64 kg: Görbics Gábor – Káté Gyula
69 kg: Hegyi Barnabás – Klasz Árpád
75 kg: Nagy Bence – Harcsa Zoltán
81 kg: Nagy Péter – Döbrösi Ádám
91 kg: Deél Szabolcs – Darmos József

Mind a fentiekből látható, majd minden párharc felér egy előrehozott Magyar-bajnoki döntővel, így az olimpiai szabályrendszerű ökölvívás szerelmesei nem csalódhatnak majd, ha szombaton kilátogatnak a Debrecen Plázába (19 óra).

A 2012-es tavaszi szezon állása
1. Patent Gladiator 17 pont
2. Komárno Sharks 15 pont
3. Spartak Subotica 14 pont
4. Debrecen Thunders 9 pont
5. Galánta Kids 8 pont

Amennyiben a magyar klasszisokat foglalkoztató felvidéki alakulat győztesen hagyja el a ringet, úgy ismét a „Cápák” végeznek az első helyen. Ám egy meglepő debreceni siker esetén, egy olyan szituációban, ha a révkomáromiak hiányosan állnak ki a záró fordulóra, akkor győriek ölébe hullik az aranyérem. Erre azonban csak elméleti esély van.

A B1 liga hivatalos weblapja a www.boxingone.com címen érhető el. Itt friss hírek mellett fotógalériákat, exkluzív videókat és versenynaptárt is talál az olimpiai szabályrendszerű ökölvívás felől érdeklődő internetező. A bajnokság televíziós partnere a DigiSport csatorna, amely minden fordulóról közel egyórás összefoglalókat közöl péntek esténként.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 06. 21:29, szerda | Sport

Költözik a TRACKWOOD

Na persze nem kell megijedni!

2023. December 05. 13:01, kedd | Sport

Kerkez Milos 19. az idei Golden Boy-listán

Kerkez Milos, a Bournemouth magyar válogatott játékosa a 19. helyen végzett a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgókat értékelő 2023-as Golden Boy-listán.

2023. December 04. 06:00, hétfő | Sport

Labdarúgó NB I - A Mezőkövesdet sem tudta legyőzni a címvédő

A Ferencváros kisebb meglepetésre hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el a Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.