Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Szeptember 18. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Befejeződött a táti iparterület fejlesztése

Befejeződött a táti iparterület fejlesztése

A Széchenyi 2020 program keretében 304 millió forint uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével megújult Tát már meglévő iparterülete, telephelyet biztosítva ezzel a helyi és térségi fejlődő vállalkozásoknak.

Tát önkormányzata ipari területének fejlesztésére pályázott és nyert támogatást. A beruházásnak köszönhetően új szolgáltatásokkal kiegészülő iparterület épült ki, amely telephelyet biztosít a már helyben működő, fejlesztést és munkahelybővítést tervező vállalkozások növekedéséhez, de lehetőséget ad arra is, hogy az egyébként iparosodott térség gazdasági erejét tovább növelve új vállalkozások megtelepedését is elősegítse. Az alapinfrastruktúrák kiépítésével az önkormányzat olyan vállalkozásbarát üzleti környezetet hozott létre, amely új munkalehetőségek megteremtését, a foglalkoztatás növelését eredményezi. A projekt részeként több mint 51 ezer négyzetméteren 17 parcellát alakítottak ki a bérlők számára, mely így 17 vállalkozás folyamatos működésének, fejlődésének, és hosszú távú gazdasági aktivitásának lehet színtere.

A projekt keretében a belső úthálózat és árok építésére, a víz- és szennyvízhálózat kialakítására, a közvilágítás és a szennyvízelvezetés kialakítására került sor. A több mint 304 millió forint európai uniós támogatás segítségével a vállalkozások és a város is fejlődő pályára állhat, a helyi szakképzett munkaerő megfelelő színvonalú, és anyagilag is elismert munkát találhat az iparterületen megtelepedő cégeknél.

Fotó: tat.hu

Címkék: iparterület, tát

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.