Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Június 09. 09:50, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Bejelentették a 2022-es Tour de France teljes útvonalát

Bejelentették a 2022-es Tour de France teljes útvonalát

Roubaix-i kátyúk, egy Alpe d\'Huez-i csúcsfutam és egy dán Grand Depart a jövő évi Tour útvonalának címadó elemei.

Egy Párizs-Roubaix macskaköves szakasz, egy klasszikus Alpe d'Huez-i csúcsfutam és egy koppenhágai nyitónapi időfutam a 2022-es Tour de France útvonalának fő fénypontjai, amely a hegymászók és az opportunisták számára készült, csak mint a bet365 kifizetés, amit bárki igénybe vehet aki olvassa ezt a cikket.

Miből fog állni az idei útvonal?

A 2022-es Tour útvonalát, amelyet a verseny szervezője, az ASO ma mutatott be a Palais des Congrès-ben, elsősorban a Vogézek, az Alpok és a Piraness hat hegyi szakasza köré épül, amelyek közül öt lesz csúcsdöntés, köztük az Alpe d'Huez, Hautacam és La Super Planche des Belles Filles. Ugyanakkor két szakaszon összesen 53 km egyéni időfutam, valamint egy 11 macskaköves szakaszt felölelő nyitószakasz változatosságot kínál a sárga trikóért folyó versenyben.

Az útvonalat Christian Prudhomme csütörtök reggel Párizsban 3000 néző, köztük a Tour címvédője, Tadej Pogačar és a világbajnok Julian Alaphilippe előtt mutatta be. Korábban a nap folyamán nyilvánosságra hozták az első Tour de France Femmes nyolc szakaszos útvonalát is.

A 2022-es Tour első főszereplője kétségtelenül a Lille-től Arenbergig tartó 155 km-es 5. szakasz lesz, amely 11 macskaköves szakaszt használ fel 19,5 km-en keresztül, amelyek közül hat a Párizs-Roubaix Monument versenyen is szerepel (bár fordított irányban). Annak ellenére, hogy a cél Arenbergben van, a szervezők úgy döntöttek, hogy kihagyják az ötcsillagos Arenberg Forest macskaköves szakaszt.

A verseny első csúcstámadására a 7. szakaszon kerül sor a La Super Planche des Belles Filles-en, amely egy 7 km hosszú, 8,7%-os emelkedő a Vogézek hegységben, és a címvédő Pogačar első Tour-győzelmének színhelye 2020-ban.

A július 13-án, szerdán esedékes 11. szakasz lesz a következő napirendi pont, amikor a verseny a lenyűgöző Lacets de Montvernier-n át vezet, majd a Col du Télégraphe/Col du Galibier hírhedt kettősét veszi célba, mielőtt a Col du Granon csúcsán érne célba.

A következő napon a Bastille-napot egy újabb potenciális alpesi eposszal ünnepeljük, amely a Col du Galibier-n keresztül vezet vissza, ezúttal a Col du Lautaret felől, majd a Col de la Croix de Fer csúcsára érve az Alpe d'Huez tetején fejezi be a napot az 1986-os Tour 18. szakaszának pontos másolatában.

Az Alpok után a verseny utolsó hetében a Pireneusok következnek, ahol a 17. szakaszon a Peyragudes, a 18. szakaszon pedig a Hautacam, a verseny utolsó hegyi szakasza következik.Mielőtt a 21. szakaszon Párizs felé vennék az irányt, a 20. szakaszon a versenyzőknek egy 40 km-es egyéni időfutamot kell teljesíteniük Lacapelle Marivalból Rocamadourba, amely két nehéz emelkedőt tartalmaz a cél felé, és az utolsó lehetőség az általános besorolás versenyzői számára, hogy megszerezzék a címvédő sárgát.

Kik esélyesek a győzelemre?

Jelenleg a legesélyesebbek ezekkel a szórzókkal:

TADEJ POGAČAR – 2,3/1
PRIMOŽ ROGLIČ - 10/1
DANIEL MARTÍNEZ - 12/1
ALEKSANDR VLASOV - 18/1

Erre a fentebb említett oldalon fogadhat is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.