Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Április 30. 07:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Bejött az új matricastratégia

Bejött az új matricastratégia

Bejött az új matricarendszer az Állami Autópálya Kezelőnek. Igaz, kevesebb vignettát adtak el, de mivel azok drágábbak lettek, így pozitív eredményt hozott az első három hónap.

Év elejétől már nem árusítanak négynapos matricákat, helyükbe a 10 napos, heti matrica lépett. Tavaly 45 milliárd forint volt a matricák utáni bevétel, idén már nagyobb bevételre számítanak.

Béni Gyöngyi, az Állami Autópálya kezelő Zrt. kommunikációs vezetője azt mondta a Gazdasági Rádiónak, mindez azzal magyarázható, hogy év elején egy 7,5 százalékos áremelés volt, illetve, hogy a négy napos matrica megszüntetésével átrendeződtek az utazási szokások, abban az értelemben, hogy aki eddig a négy napos matricát használta az most áttért a heti matricára. Heti matricából tavaly az első három hónapban mintegy 212 ezer darab fogyott, ez már az idei első negyedévben másfél millióra nőtt. Béni Gyöngyi azt is elmondta, hogy a kamionforgalom igen erőteljes, ez a matrica eladásból is kiderült , hiszen a tavalyi hasonló időszakhoz képest a D3-D4-es kategóriában megvett matricák darabja 11 százalékkal nőtt.

Béni Gyöngyi szerint az elektronikus útdíj bevezetése kitűnő alternatíva lesz a matrica mellett, egyelőre a 3,5 tonna fölötti gépjárművekre lesz kötelező, de kitűnő alternatívát fog adni azoknak, akik rövid vagy hosszú távon használják az autópályát.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.

2024. Július 20. 07:16, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a patrióták nagy előretörést értek el

2024. Július 20. 07:15, szombat | Belföld

KSH: a benzin 7, a dízel 2 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 616 forint volt, ami 7 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértéknél.