Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Március 26. 11:40, péntek | Helyi

Belépés csak dolgozóknak!

Belépés csak dolgozóknak!

Lassan öt hónapja zárva van a Szentgyörgymezői Olvasókör ajtaja.
A korábban szinte reggeltől estig szélesre tárt bejáraton ott a felirat: ZÁRVA.

November eleje óta immár második alkalommal kellett, mint az országban minden kulturális intézménynek, bizonytalan időre felfüggeszteni működésüket.
Városunk egyik legrégebbi közösségi tere, amely 1910. óta, néhány rövidebb megszakítással, de folyamatosan működött, most kong az ürességtől, a helyi emberek és a látogatók hiányától. A szentgyörgymezőieknek egy valódi és szeretett találkozási pont volt, a többieknek pedig maradandó élményt biztosító rendezvény helyszín, ahol az Olvasókör munkatársai szinte családtagjaivá váltak a hozzájuk betérőknek.

Mi történik mostanában a zárt ajtó mögött, hogyan érzik magukat, mivel töltik idejüket Jóskáék? Felkészültek-e arra, hogy amikor végre feloldják a korlátozásokat, akkor probléma nélkül ki tudjanak majd nyitni?

Kérdéseinket telefonon és írásban tudtuk csak feltenni, ám az Olvasókör rugalmas csapata szinte azonnal válaszolt.
Az alábbiakban Polgár Jóskának, a Szentgyörgymezői Olvasókör igazgatójának a sorait közöljük változtatás nélkül.

"Rémálmaim, rémálmaink képe: ez a helyzet az utóbbi esztendő nagyobb részében nálunk. Nálunk is, a testvérintézményekben és még sok más intézményben.
Minimum két okunk van arra, hogy kolléganőimmel felváltva ügyeletet tartunk hétfő, kedd, szerda és csütörtöki napokon 9-17 óráig, pénteken 9-13 óráig.
Az egyik ok: hiányzik a munkahelyünk. A másik ok: mit lehessen tudni, mikor akar valaki személyesen érdeklődni nálunk (az előírt egészségvédő körülmények között!). Van egy harmadik ok is, ami tulajdonképpen alapvetően indokolja ezeket az ügyeleteket: adminisztrációs feladatok elvégzése, számlák ügyintézése, utalások, stb.
Már nem is emlékszem pontosan mostani „zárkózottságunk” első napjára, de az biztos, hogy 2020. októberi jazz klubunk már „szájmaszkos” volt, csoportjaink már csak „ritkított üzemmódban” jártak. Azóta sajnos minden csoportunk tevékenysége szünetel, semmi rendezvényt nem tudunk megtartani
Tudod, Covid? Nincs ez így jól!
Van viszont lehetőségünk viszonylag új munkatársunk megismerésére, magunk megismerte-tésére, készülni a pandémia utáni nyitásra, raktárok rendbetételére, selejtezésre. Igyekszünk „Ha nem lenne pandémia, ezt élhettük volna át az Olvasókörben” cím alá sorolható videókat, leírásokat, véleményeket feltenni facebook oldalunkra, filmekből válogatunk későbbi, remélt programjainkhoz, telefonon igyekszünk kapcsolatban maradni az idei esztendőre kiszemelt közreműködőkkel (színészek, zenekarok, bábosok, stb) kapcsolatunkat fenntartani. Igen, készen állunk a folytatásra munkatervünkben megfogalmazott konkrét programokkal: kiállítási tervvel, a „Zeneudvar 2021.” tervével. Azt, hogy az alábbiakból mit tudunk megvalósítani, a pandémia dönti el, hiszen a közreműködőkkel már egyeztettünk, rövidesen megkapják a szerződéseket, költségvetésünket Polgármesterünk már jóváhagyta."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.