Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. December 21. 08:12, péntek | Helyi
Forrás: MTI / MTI Fotó: Máthé Zoltán

Bemutatták a megyei járási hivatalok vezetői

Bemutatták a megyei járási hivatalok vezetői

Bemutatta a Komárom-Esztergom megyei hat járási hivatal vezetőjét Czunyiné Bertalan Judit kormánymegbízott csütörtökön Tatabányán.

A megyei kormányhivatal vezetője közölte, hogy a hat vezető eddig köztisztviselőként vagy kormánytisztviselőként dolgozott, s valamennyien megfelelnek a tisztség betöltéséhez szükséges valamennyi törvényi feltételnek. A hivatalvezetők december 17-én vették át a kinevezésüket, s még aznap letették a hivatali esküt, a megbízatásuk a jövő év első napjától érvényes – tette hozzá.

Czunyiné Bertalan Judit kiemelte: a legfontosabb cél most az, hogy az ügyfelek szempontjából zavartalan legyen az átállás az ügyintézésben.

Esztergomban Horváth-Szeder Gábor, Kisbéren Bozori Zsuzsanna, Komáromban Molnárné Taár Izabella, Tatán J. Nagy Éva, Tatabányán Lendvai Balázs, Oroszlányban Séfer Erika irányítja január elsejétől az újonnan felálló járási hivatalt.

A kormánymegbízott tájékoztatása szerint az új hivatalvezetők ezekben a napokban értekezleteken tájékoztatják a változásokról a ma még köztisztviselő kollégáikat, akik január másodikától mint kormánytisztviselők folytatják tevékenységüket. Veszély- vagy katasztrófahelyzetben szintén a járási hivatalok vezetői járnak el január elsejétől, ezért védelmi igazgatási felkészítést is tartanak a program során.
Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője kiemelte: a közigazgatás átalakításának egyik kiemelt szegmense a védelmi igazgatás, ezért fontos, hogy az új hivatalvezetők megismerjék, milyen fő feladatokat, felelősséget jelent, milyen jogi szabályozást igényel e feladatok maradéktalan ellátása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.