Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Szeptember 15. 15:48, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Benyó Kakucson is nyert a Focus-szal

Benyó Kakucson is nyert a Focus-szal

Második versenyén, második győzelmét aratta Benyó Máté a magyar rallycross bajnokságban a Korda Racing és a Ritmus ASE színeiben pompázó Ford Focus Supercar-ral,

míg a Hankook Racer Cup-ban Korda Zsófia dupla dobogóval zárt a Kakucsringen.

Az előjelek alapján nehéz hétvégre kellett készülnie a Korda Racing fiatal versenyzőjének, egyrészt Benyó Máté enyhe rosszullét közepette várta a bajnokság negyedik, kakucsi fordulóját, másrészt bitang erős mezőnnyel kellett felvennie a küzdelmet a Supercar kategóriában. Az állandó résztvevők mellett ott volt a rajtnál a legutóbbi EB futam harmadik helyezettje, Kárai Tamás, aki kihagyta a legutóbbi magyar bajnoki fordulót. Rajta kívül egy másik EB menő, az S1600-os kategóriáját uraló svájci Yuriy Belevsky is versenybe szállt, aki a világbajnokság abszolút élvonalába tartozó S1-es Audi Supercar-ral érkezett a Kakucsringre.

Máté azonban remekül reagált a kihívásokra, rögtön az első szabadedzésen övé lett a legjobb köridő, majd a kvalifikációs futamok során végig tartotta a lépést az EB sztárokkal, olykor pedig le is győzte őket! Az elődöntőből aztán futamgyőzelemmel és a legjobb idővel kvalifikálta magát a döntő rajtrácsának első kockájába, ahol csak a svájci pilóta volt nála a gyorsabb, a magyar bajnoki értékelésben övé lett a győzelem, így növelte előnyét a bajnoki ponttáblázat élén.

A Hankook Racer Cup-ban most is négy ifjú titán szállt harcba a Korda Racing színeiben, név szerint Bagaméri Bálint, Korda Zsófia, Turán Lotti és Várkonyi Bence. A srácok ezúttal is sok hasznos tapasztalatra tettek szert, és az eredmény sem maradt el, hiszen valamennyien kvalifikálták magukat az elődöntőbe. Az legutóbbi osztrák fordulóhoz hasonlóan egy autóval ezúttal is sikerült továbblépni a döntőbe, Korda Zsófia pályafutása negyedik versenyén érte el ezt a sikert, a fináléban pedig az ötödik helyet szerezte meg. Várkonyi Bence is közel állt a fináléhoz, őt azonban döntőbe jutást érő helyről forgatták ki az elődöntőben, ezúttal meg kellett elégednie nyolcadik hellyel. A Greinbach-ban döntőző Turán Lotti ezúttal a 11. helyen végzett. Bagaméri Bálint az elődöntőben egy korai rajt miatt dupla joker kört volt kénytelen teljesíteni, ezt követően a 12. helyezéssel zárta a hétvégét.

Bagaméri Bálint: Nagyon élveztem ezt a futamot, nagyon vártam, hogy újra versenyezhessek. Bár szombat reggel nem kezdtem valami jól, de második futamban már jó időket tudtam menni, úgy érzem ismét sokat fejlődtem így összességében elégedett vagyok a hétvégével, várom a következő futamot.

Benyó Máté: Megmondom őszintén nem számítottam erre. Bár nem engem intettek le elsőként, de nagyon örülök az újabb magyar bajnoki győzelemnek, de ami még a győzelemnél is értékesebb az az a tapasztalat amire most szert tettünk: az, hogy látjuk, hogy állunk a nemzetközi élmezőnyhöz képest, hiszen Kárai Tomi és Yuriy Belevskiy ott van az Európa Bajnokság élmezőnyében. Káprázatos hétvége volt, a csapat elképesztő munkát végzett, ez a siker mindannyiunk közös érdeme!

Korda Zsófia: Régóta szerettem volna már beverekedni magam a döntőbe és most a Kakucsringen végre sikerült. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki segítségemre volt ebben, a fiúk remekül felkészítették az autót, Máté saját versenye mellett mindig ott volt mellettem, nekik is hatalmas szerepe van abban, hogy összejött a döntő és köszönöm apának is, aki lehetővé teszi számomra ezt az egészet. Nagyon boldog vagyok, nagyon örülök ennek az ötödik helynek.

Turán Lotti: Jól éreztem magam, de úgy érzem, hogy jobban is tudtam volna teljesíteni ezen a versenyen. A kvalifikációkkal elégedett vagyok, de az elődöntőben nagyon elrontottam a rajtot és később már nem tudtam felzárkózni a többiekhez.

Várkonyi Bence: Vegyes érzésekkel zártam a hétvégét. Egyrészt boldog vagyok, mert nagyon sokat tanultunk az autóval beállításaival kapcsolatban, másrészt viszont csalódott vagyok mert most sem sikerült olyan helyezést elérni, amivel elégedett lehetnék, de bízom benne hogy Máriapócson már minden összejön.

A Korda Racing és a Ritmus ASE együttműködő partnerei: A-Híd Zrt, Keviép, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, CS-PROCESS kft, Sun&Fun Holidays, Sütödetech, Cata, Falmec

2021. szeptember 15.

- Szántó Frigyes -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.